Nový veletrh AirIn 2009 v Ostravě – současné letectví jako na dlani

03.09.2009

Nový veletrh AirIn 2009 v Ostravě – současné letectví jako na dlani
Nový veletrh AirIn 2009 v Ostravě – současné letectví jako na dlani (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ojedinělou akci svého druhu v Evropě a novinku na českém leteckém nebi můžete ve dnech 18. až 20. září 2009 spatřit na ploše mezinárodního Le-tiště Leoše Janáčka Ostrava – Mošnov. Uskuteční se zde totiž premiérový mezinárodní letecký veletrh AirIn 2009, který proběhne souběžně s tradiční akcí Dny NATO v Ostravě 2009. Jeho největšími magnety jsou představení nejrychlejšího ultralightu na světě a letová ukázka nejmodernějšího evropského bojového letounu Eurofighter Ty-phoon.

Cíl a program veletrhu AirIn 2009

Hlavním cílem veletrhu je představit nejmodernější trendy ve všeobecném letectví i avionice, vybavení letadel, letišť a pilotů. I když je AirIn 2009 zcela novou hvězdou na českém letec-kém nebi, přesto se na veletrhu prezentují více jak tři desítky vystavovatelů.

Program veletrhu AirIn 2009 je rozdělen do tří dnů. První (18. 9. 2009) je určen především odborníkům. Organizátoři pro ně připravují ideální podmínky na setkání se zástupci vystavo-vatelů, individuální prohlídky exponátů a odborné konzultace. Návštěvníci shlédnou nácvik stíhaček a přílety velkých letounů z celé Evropy. Pro akreditované zástupce médií bude uspo-řádána tisková konference.

Následující dva dny (19. 9. a 20. 9. 2009) jsou orientovány na širokou veřejnost se zájmem o letectví. Nebudou chybět ani praktické ukázky letecké a pozemní techniky, a to jak statické, tak dynamické. Atraktivní podívanou nabídne po oba dny letecká a pozemní show v rámci Dnů NATO v Ostravě 2009, která je vrcholem programu. Po celou dobu konání veletrhu AirIn 2009 jsou také na programu odborné prezentace zaměřené na řešení aktuálních problé-mů a témat z oblasti letectví

Nejrychlejší ultralight na světě a Eurofighter Typhoon v Ostravě!

Odborná i laická veřejnost bude mít příležitost se zde setkat se žhavou novinkou – luxusním letounem Piper Meridian ve verzi Garmin společnosti Piper OK. Dále pak s dvoumotorovým letounem P-2006T od firmy F-Air, s.r.o., který  představuje nový směr ve vývoji letadel vše-obecného letectví. Blýskne se zde také nový ultralight, nejrychlejší UL letoun na světě VL-3 SPRINT od společnosti AVEKO. Na veletrhu AirIn 2009 nebude chybět ani firma Mamba Air, která předvede nejen vrtulníky CH-7 KOMPRESS, ale i praktické ukázky mytí těchto strojů několika krásnými dívkami. Vystavovat na veletrhu bude i Letecká amatérská asociace České republiky, Aeroklub České Republiky a mnozí další.

Jedním z vrcholů letošního ročníku Dnů NATO bude vystoupení TYPHOON DISPLAY TE-AM britského královského letectva.

Půjde o letovou ukázku a středoevropskou premiéru nejmodernějšího evropského bojového letounu Eurofighter Typhoon. Statickou ukázkou těch-to dvou letounů se blýskne i italské letectvo. Představeny budou i vrtulníky AS 550 Fennec (liška), jež patří ke špičce ve své třídě, a které důvěrně znají čeští vojáci v rámci společného působení s dánskými partnery v operaci ISAF v Afghánistánu.

Souběžné pořádání obou akcí nabídne návštěvníkům veletrhu AirIn 2009 možnost zhlédnout také bohatý program Dnů NATO, který se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých uká-zek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Nikde jinde přitom není možné na jediném místě obdivovat špičkové umění a techniku nejen vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů.

Účast na veletrhu AirIn 2009

Díky spolupráci s akcí Dny NATO v Ostravě nebudou na veletrhu AirIn 2009 chybět vý-znamní hosté z řad vojenských špiček členských zemí NATO. Rovněž  je  zaručena účast zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, velvyslanectví, obranných asociací a mnohých dalších.

Toto ojedinělé spojení dvou navzájem se doplňujících akcí: veletrhu AirIn 2009 jehož hlav-ním organizátorem je společnost Veletrhy Brno, a.s a Dny NATO v Ostravě, které připravilo sdružení Jagello 2000, otevírá nové možnosti prezentace pro vystavovatele, odborníky, ale i pro laické návštěvníky. AirIn 2009 zakládá novou tradici veletrhu, který u nás nemá obdo-by.

Podrobněji na www.airin.cz

Kontakt pro média:
Mgr. Václav Dvořák
tel.: +420 541 152 588
fax: +420 541 153 058
e-mail: vdvorak@bvv.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář