Byl jmenován nový Generální tajemník FAI

10.12.2009

Byl jmenován nový Generální tajemník FAI
Byl jmenován nový Generální tajemník FAI (Zdroj: Aeroweb.cz)

Stéphane DESPREZ, bývalý ředitel soutěže Světového poháru 2008 v ragby ve Francii, byl jmenován novým Generálním tajemníkem FAI - světové federace leteckých sportů. Formálně převezme svoje jmenování v Lausanne ve Švýcarsku 1. února 2010.
 
Poté, co před několika měsíci sdělil Max BISHOP, který byl Generálním tajemníkem od roku 1993, že se chystá odejít do důchodu, exekutiva určila agenturu, která by našla osobu, schopnou posunout FAI kupředu do další etapy jejího rozvoje.
 
Výkonná rada jednomyslně rozhodla zvolit Stéphana DESPREZE jako nového Generálního tajemníka FAI z kandidátů, navržených agenturou a výběrovou komisí FAI.
 
Po jmenování Stéphane DESPREZ prohlásil: „Jsem velmi potěšen, že mohu přijmout takovou klíčovou pozici v Mezinárodní federaci, která má takový skvělý potenciál, jakož i nádhernou historii. Doufám, že přinesu do leteckých sportů mnoho poučení, která jsem získal v průběhu jedné z hlavních světových sportovních událostí. Opravdu věřím, že jsme připraveni ke startu!"
 
Pierre PORTMANN, Prezident FAI to komentoval: „V současnosti jsme došli tak daleko, že jmenováním Stéphana DESPREZE je nyní FAI připravena učinit další důležitý krok kupředu, aby se letecké sporty dostaly do povědomí veřejnosti".
 
Výkonný výbor FAI se těší na spolupráci se Stéphanem DESPREZEM při zviditelňování leteckých sportů ve světě a další posilování obecného profilu FAI ve sportovním a leteckém společenství.

Zdroj: www.aecr.cz

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality FAI


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář