Vyhlášení nejlepšího leteckého sportovce roku 2009

28.01.2010

Vyhlášení nejlepšího leteckého sportovce roku 2009
Vyhlášení nejlepšího leteckého sportovce roku 2009 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Leteckého sportovce 2009 slavnostně vyhlásí Aeroklub České republiky a Letecká amatérská asociace v pátek 29. ledna 2010 ve mladoboleslavském ŠkodaAuto Muzeu. O titul se uchází v řadách Aeroklubu ČR čtrnáct sportovců z odborností letecká akrobacie, parašutismus, přesné létání a letecká rally a plachtění. Nominovaní piloti a parašutisté loni přivezli ze světových a evropských šampionátů dvacet medailí spolu s dvěma tituly mistrů světa (MS v přesném létání – junior Jiří Machovský, MS CISM v parašutismu – družstvo (Jiří Gečnuk, Oldřich Šorf, Hynek Tábor, Čestmír Zítka).

Letecká amatérská asociace má mezi adepty na nejúspěšnějšího sportovce minulé sezony rovněž čtrnáctku nejlepších, jež vloni přivezli šestnáct medailí z mistrovství světa včetně čtyř titulů MS ve družstvech (kategorie dvoumístné UL, paragliding,  2x motorový paragliding) a jednoho v jednotlivcích (jednomístné UL, Jan Lukeš).

Nejúspěšnější ze svých řad představí také Český balonový svaz (Michael Suchý, Pavel Měřínský, Pavel Kostrhun), plachtařský Old Timer klub (Vojtěch Bartoš) a letečtí modeláři (Martin Horn).

Tajemstvím zatím zůstávají dvě jména:  kdo je Leteckým sportovcem 2009 Aeroklubu ČR a Letecké amatérské asociace. To se sportovci i jejich příznivci dozvědí až na závěr pátečního vyhlášení v Mladé Boleslavi.

Zdroj: www.aecr.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář