Boeingům 767 hrozilo utržení motorů

24.06.2010

Boeingům 767 hrozilo utržení motorů
Boeingům 767 hrozilo utržení motorů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) objevil při kontrolách u společnosti American Airlines vážné problémy s uchycením motorových jednotek u minimálně dvou Boeingů 767. V místě uchycení motorů na pylonech inspekce objevila drobné trhlinky v kontrukci, které podle závěrů FAA mohly vyústit až ve fatální utržení motorů. Podle FAA se jedná o tři letadla, podle American Airlines jde pouze o dva stroje.

Inspektoři praskliny našli ve chvíli, kdy kontrolovali úplně jiné části letadel. Běžná revize uchycení motorů byla plánována na později. "Údržba se dělá tímto způsobem," řekl agentuře Reuters Tim Wagner, mluvčí American Airlines. "Zachytili jsme to, když to zachyceno být mělo. Vlastně dřív, než vyžaduje inspekce, a tak to má být," dodal.

Podle mluvčí úřadu teď budou pracovat jak American Airlines, tak také společnost Boeing na zjišťování příčin vzniku porušení konstrukce a jejich následném řešení. V této souvislosti by mohla být nařízena inspekce i na dalších letounech stejného typu a zároveň úpravy ve frekvenci provádění kontrol konstrukce. Pokud by se tak nestalo ze strany FAA, mohl by takto učinit podle mluvčího Boeing Company přímo sám výrobce příslušným příkazem.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Boeing


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář