Databáze letišť zdarma do vaší GPS

30.06.2010 1 příspěvek

Databáze letišť zdarma do vaší GPS
Databáze letišť zdarma do vaší GPS (Zdroj: Aeroweb.cz)

Všechna letiště z Databáze letišť jsou nyní k dispozici jako WPT pro jakoukoliv GPS!


Vydavatel Databáze letišť letos nově připravil pro všechny uživatele této publikace datové soubory obsahující letecké informace zveřejněné v aktuálním vydání Databáze letišť. Datové soubory jsou ke stažení zcela zdarma! Soubory obsahují základní informace o letištích a dále spodní vzdušný prostor (od GND do FL95) – tak jak je zaznamenán v Mapě spodního vzdušného prostoru 1:1 000 000, která je součástí každé Databáze letišť. Více informací naleznete na internetové adrese: www.aerobaze.cz/gps .



Soubory jsou ve formátu GPX (GPS Exchange Format), se kterým umí pracovat většina počítačových programů pracujících s GPS přístroji. Soubory jsou odladěné hlavně pro program MapSource od společnosti Garmin. Informace v souborech vám pomůžou nejen přímo za letu nahrané ve vaší GPS, ale také při plánování letů ve vašem počítači. Informace o letištích a ostatních leteckých bodech (např. vstupní/výstupní body, význačné body, výškové překážky, radionavigační zařízení) jsou uvedeny přímo jako WPT (waypoint – traťový bod) a můžete je přímo nahrát do jakékoliv GPS. U většiny bodů jsou uvedeny v poznámce také dodatečné informace, jako např. komunikační frekvence či bližší označení. Informace o vzdušném prostoru (všechna CTR, TMA, LKP, LKR, LKD, TRA, TSA, ATZ) jsou uvedeny jako tracklogy (prošlé trasy) a do vaší GPS je můžete nahrát jako prošlou trasu a zobrazit přímo na displeji přístroje.

 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Garmin GPS


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Zkonvertováno do .cup

30.06.2010 v 11:29 mach

Pro ty z Vás, kteří používáte SeeYou a nebo free LK8000, v sekci download na webu www.letiskoholic.sk jsou k dispozici tyto soubory už zkovertované. (http://www.letiskoholic.sk/letiste/download.php?sekce=3)

Odpovědět

Přidat komentář