Nové DVD líčí službu Tomcatů na letadlových lodích

24.03.2011

Nové DVD líčí službu Tomcatů na letadlových lodích
Nové DVD líčí službu Tomcatů na letadlových lodích (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kdo neviděl Top Gun, s velkou pravděpodobností nejznámější agitační film amerického letectva, těžko dokáže pochopit neovladatelnou touhu zástupů mladých mužů stát se profesionálním pilotem a pokud možno elitním námořním letcem. Mnoho aktivních pilotů denně zasedá za řízení různých typů letounů a jen hrstce nejlepších z nich se poštěstí zažít nejúchvatnější prožitky, které létání poskytuje a které jsou srovnatelné snad jen s brutálním startem raket a raketoplánů.

Desátý díl z kolekce Válečná technika divákovi umožní vnořit se do kulisy třistametrové paluby moderní letadlové lodi s atomovým pohonem. Do světa, kde se setkávají na tak minimálním prostoru stovky vycvičených profesionálů ovládajících to nejlepší, co zbrojní průmysl nabízí.

Zhlédnete okamžiky před startem z paluby zahrnující urychlenou přípravu, krátké pojíždění na místo startu, nezbytné předletové úkony, připojení na parní katapult, zapnutí forsáže a po bolestném  zrychlení, které se ničemu nevyrovná, přichází soustředěný pohled do průhledového displeje a koncentrace na splnění úkolu.

Návrat stroje z letu na palubu je to, čemu lze bezpochyby říct přistání za mimořádných podmínek. Proč? Extrémně krátká, nestabilní přistávací dráha, nárazový vítr, k tomu lze připojit minimální zbytek paliva a další letouny čekající na přistání se stejnými provozními podmínkami na palubě.

Dozvíte se, proč byly Tomcaty lepší než ostatní soudobé letouny. Jak jejich zbraňové systémy a počítačové vybavení posunulo technologické vedení boje. Uvidíte z kokpitu likvidaci nepřátelských letounů, střel s plochou drahou letu, systémů protivzdušné obrany a letové výkony F-14. Seznámíte se s výzbrojí této stíhačky, s konstrukcí draku, pilotáží a obsluhou na zemi.

 

Dokumentární projekt Válečná technika postupně představuje divákům veškeré zbraně a vojenskou techniku, která byla používána v bojích světových válek.

Nejen tento díl můžete zakoupit na stránkách ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář