Letošní Febiofest promění v kino i ruzyňský Termínál 2

25.03.2011

Letošní Febiofest promění v kino i ruzyňský Termínál 2
Letošní Febiofest promění v kino i ruzyňský Termínál 2 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Hlavní nádráží, Muzeum policie, škola, nemocnice, Židovské muzeum atd. To všechno jsou místa, kde se v minulých ročnících mezinárodního filmového festivalu Febiofest promítaly tematicky zaměřené snímky. Není proto divu, že se letošní blok nazvaný Filmy o letištích a letadlech bude promítat v prostorách ruzyňského letiště. Febiofest začíná dnes a potrvá až do 1. dubna.

Program "letištního bloku" tvoří jak historická dramata, tak akční thrillery nebo bláznivé komedie (abstrahujme od toho, že tyto "akčňáky" jsou pro nás piloty také spíše komediemi - pozn. red.). Dnes večer otevírá blok snímek Příběhy obyčejného šílenství, v dalších dnech se můžete těšit třeba na Tmavomodrý svět, Nebeské jezdce nebo Ukradenou vzducholoď. Sobotní a nedělní odpoledne vyplní pro děti Poplach v oblacích.

"Letos už podvanácté nabízíme tyto zvláštní programy obsahově zaměřené na místa, kde se právě promítá," připomněl pro ČTK historii projektu dramaturg Jan Foll. V kinosál se letos promění jednak veřejná část Termínálu 2, kde se budou promítat večerní filmy, a dále bude nově otevřeno menší kino Cinema Time poblíž vyhlídkové terasy pro odpolední představení.

Vstup na všechna promítání je zdarma, ale vzhledem k omezené kapacitě a potenciálním náhodným divákům v podobě cestujících je v případě zájmu zapotřebí přijet s časovým předstihem. K tomu můžete využít i autobusové kyvadlové linky z pražského Anděla, která bude jezdit taktéž zadarmo.

Program bloku Filmy o letištích a letadlech

Filmy od 14:00 (1. řádek) a od 16:00 (2. řádek) se promítají v kině Cinema Time u vyhlídkové terasy
Filmy od 20:00 (3. řádek) se promítají v Terminálu 2

pátek
25. 3.

sobota
26. 3.

neděle
27. 3.

pondělí
28. 3.

úterý
29. 3.

středa
30. 3.

čtvrtek
31. 3.

pátek
1. 4.

 

Poplach v oblacích

Poplach v oblacích

         
 

Ohnivá liška

Stíhači, na start!

Con Air

Ukradená vzducholoď

Únos

Pod nohama nebe

Rudý baron

Příběhy obyčejného šílenství

Letec

Terminál

Nebeští jezdci

Letuška 1. třídy

Lítám v tom

Tmavomodrý svět

Chyť mě, když to dokážeš

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář