AKTUALIZOVÁNO: Nalezeny černé skříňky francouzského airbusu

03.05.2011 1 příspěvek

AKTUALIZOVÁNO: Nalezeny černé skříňky francouzského airbusu
AKTUALIZOVÁNO: Nalezeny černé skříňky francouzského airbusu (Zdroj: Aeroweb.cz)

3. května - 2. aktualizace

Francouzské úřady dnes oznámily, že pátrací týmy včera večer našly i chybějící modul letového zapisovače, který zaznamenával hlas v kokpitu. Výsledky prvních analýz by mohly být zveřejněny příští týden.

2. května - aktualizace

Několik dní poté, co pátrací týmy oznámily nález vnějších schránek letových zapisovačů spadlého airbusu Air France z června 2009, se včera podařilo najít i jeden ze záznamových modulů, snímající přístrojová data. Pátrací týmy nadále hledají i modul zaznamenávající hlas v kokpitu. Vyšetřovatelé věří, že právě ten jim pomůže odhalit příčinu nehody letu AF 447.

4. dubna - původní zpráva

Bezmála dva roky čekají na vysvětlení pozůstalí po obětech letu Air France 447, který za stále nevysvětlených příčin pohltily vody Atlantského oceánu nedaleko brazilského pobřeží v červnu 2009. Nyní se možná konečně dočkají. Pátrací týmy včera oznámily, že lokalizovaly místo dalších trosek Airbusu A330 a doufají v nález černých skříněk.

Právě černé skříňky hrají klíčovou roli při vyšetřování této události, kterou dosud "objasňují" pouze spekulace. Ta nejčetnější přičítá hlavní díl viny pitotstatickému systému, jehož chyba a následná chybná indikace rychlosti a výšky měla přimět autopilota k neustálému zrychlování a stoupání, což vyústilo v tragickou nehodu. Jisté je pouze to, že krátce před zmizením z radarů letoun vyslal několik zpráv o kolapsu jednotlivých systémů.

Pátrácí akce pro vás budeme sledovat a informace o případných posunech vám na Aerowebu přineseme.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

dokument na youtube

04.04.2011 v 17:56 classic

zrovna dneska jsem koukal na tohle: http://www.youtube.com/watch?v=BTL3WfpMOM0 a ony hned nejaky novinky, no super!

Odpovědět

Přidat komentář