Navštivte výstavu historických fotografií z pražských letišť

18.04.2011

Navštivte výstavu historických fotografií z pražských letišť
Navštivte výstavu historických fotografií z pražských letišť (Zdroj: Aeroweb.cz)

Majitel letiště Praha Letňany, společnost SIT Prague, zahájil v říjnu loňského roku provoz letištní galerie. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti tento projekt pokračuje.

Výstavní sezónu 2011 zahájila vernisáž historických fotografií, které návštěvníkům přiblíží vývoj letadel, ale i letišť Letňany, Letňany-Avia a Kbely. Oblast Letňan a Kbel bylo v meziválečném období možné označit za centrum československé letecké výroby, vždyť ze sedmi leteckých výrobců zde sídlili čtyři. Na letišti Letňany pak od svého vzniku až do dnešních dnů působí Výzkumný a zkušební letecký ústav.

Pro aktuální výstavu se nám za pomoci pana Václava Šorela, legendy české letecké publicistiky a velkého letňanského patriota, dále pak Aeroklubu Praha Letňany a Jiřího Rajlicha z Vojenského historického ústavu podařilo získat unikátní historické fotografie, které návštěvníkům přiblíží atmosféru leteckých Letňan a Kbel od počátku dvacátých let až po závěr sedmdesátých let minulého století.

Novinkou aktuální výstavy je příruční katalog výstavy, který si v případě zájmu můžete doma stáhnout z internetových stránek letiště a vytisknout.

Galerie Letiště Letňany se v rámci areálu letiště přestěhovala tak, aby se zvýšila bezpečnost letového provozu i návštěvníků Galerie. Současně však zůstal zachován i jedinečný pohled na fotografie z leteckého prostředí jen několik desítek metrů od vzletové a přistávací dráhy, na které probíhá čilý provoz.

Výstavu můžete navštívit až do 15. července, a to denně od 10 do 17 hodin.

Partnery Galerie Letiště Letňany jsou PPF Art, SIT Prague a Vojenský historický ústav Praha.
Galerie Letiště Praha Letňany, Hůlkova ulice, Praha 9.

Další informace o výstavě najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář