SLEDUJEME: Podle stránek AeČR organizace ukončila činnost

06.06.2011 3 příspěvky

SLEDUJEME: Podle stránek AeČR organizace ukončila činnost
SLEDUJEME: Podle stránek AeČR organizace ukončila činnost (Zdroj: Aeroweb.cz)

6. 6. 14:20 - aktualizace

Podle vyjádření prezidenta AeČR Vlastimila Dvořáka byla zpráva o ukončení činnosti AeČR mylná, neboť šlo o soukromou iniciativu propuštěného zaměstnance. "AeČR má jako jediná organizace pověření k vykonávání teoretických a praktických zkoušek plachtařů, ať čistých, nebo motorizovaných, a tuto činnost bude nadále vykonávat. (...) Veškerý ostatní servis vůči členským organizacím (jako je starost o vzdušný prostor, zástup ČO u různých institucí a orgánů, organizace AMO a CAMO atd.), který je zakotven ve stanovách, se nemění," uvedl Dvořák v oficiálním prohlášení.

6. 6. 13:00 - aktualizace

Na webu AeČR byla uveřejněna následující zpráva:

Omlouvám se za publikaci zprávy z dnešního rána. Jednalo se o nedopatření a soukromou iniciativu.

S pozdravem

Mgr. Jaromír HAMMER
Vedoucí inspektor-pilot

6. 6. 9:00 - původní zpráva

Na webových stránkách Aeroklubu České republiky se objevila informace, že zmíněná organizace ukončuje činnost v letecko-provozní oblasti. Od června již AeČR nefunguje jako FTO organizace, k poslednímu červenci pak ukončí činnost také letecká a provozní inspekce aeroklubu, výkony státní správy v parašutismu a v oblasti ultralehkých kluzáků atd.

Stránka byla v pondělních ranních hodinách odstraněna. Totožný dokument však dorazil do mailových schránek řady odběratelů, včetně naší redakce.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aeroklub


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Stránka je pryč

06.06.2011 v 9:37 Tomáš

Tak jsem se dnes opět díval na stránky Aeroklubu, ale zpráva už byla smazána. Adam Zuska si z nás legraci neudělal, včera jsem na webu Aeroklubu tuto informaci také četl.

Odpovědět

Oprava informací

06.06.2011 v 11:10 Michal

Znělo to jinak než jak to bylo myšleno. Nejde o ukončení činnosti AK ČR, nýbrž o ukončení některých činností, na něž už nebudou finance. AK funguje dál.

Odpovědět

Nekterych?

06.06.2011 v 13:20 Radek

No ale vždyť jsou tam vyjmenovány všechny činnosti co AeČR dělal, tak to v podstatě znamená zánik AeČR. Rozprodají poslední drobky, nakonec prodají mlejnici a bude vymalováno...

Odpovědět

Přidat komentář