Složte 150 000 korun a přihlaste se do školy spitfirových pilotů

19.08.2011

Složte 150 000 korun a přihlaste se do školy spitfirových pilotů
Složte 150 000 korun a přihlaste se do školy spitfirových pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pro fanoušky letectví a letadel druhé světové války se nedaleko Londýna otevřela nevídaná atrakce. Oxfordská Boultbee Flight Academy zahájila oficiální výcvikový kurz, jehož vyvrcholením je hodinu a půl dlouhý let na letounu Mark IX Vickers Supermarine Spitfire. Vstupním požadavkem je licence soukromého pilota a tomu odpovídající zdravotní osvědčení. Za dvoudenní kurz zaplatíte v přepočtu asi 153 000 korun.

Při výcviku budete postupovat jako druhoválečný vojenský pilot – od letů na de Havilland Tiger Mothu nebo Chipmunku přes A6-T Harvard (obdoba amerického T-6 Texanu) k vytouženému spitfiru. Na dvoumístné verzi stíhacího letounu pak budete pod vedením zkušených testovacích pilotů RAF řídit jedno z nejlegendárnějších letadel historie.

Tento výcvik přitom zahrnuje pouze vedení letounu ve vzduchu, nácvik vzletů a přistání je součástí kompletního přeškolovacího kurzu, který trvá dalších necelých 16 hodin a zaplatíte za něj desetinásobek základní ceny, tedy v přepočtu půl druhého milionu korun.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář