18. ročník CIAF se v Hradci Králové koná již tento víkend

30.08.2011

18. ročník CIAF se v Hradci Králové koná již tento víkend
18. ročník CIAF se v Hradci Králové koná již tento víkend (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již po osmnácté ovládne letiště v Hradci Králové letecká show Czech International Air Fest (CIAF). Festival se uskuteční tento víkend, tedy 3. a 4. září. Návštěvníci se jako vždy mohou těšit na bohatý program. Představí se jednotlivci i akrobatické skupiny. Létat se bude jak na civilních, tak na vojenských letounech.

Letošní ročník nabídne vystoupení hned tří akrobatických skupin na proudových letounech. Z Francie například přiletí Breitling Jet Team. Návštěvu přislíbily i Bialo-Czerwone Iskry z Polska. Své umění zde poprvé předvedou i lotyšští Baltic Bees, kteří se představí také na zářijových Dnech NATO v Ostravě. V českých barvách vystoupí skupina The Flying Bulls na strojích Zlin Z-50LX pod vedením Radky Máchové.

Během víkendu vystoupí i maďarský akrobatický pilot Péter Besenyei na stroji Extra 300 SR. Besenyei se mimo jiné před deseti lety zasloužil o vznik soutěže Red Bull Air Race.

Na CIAFu se kromě civilních letadel představí i ta vojenská. Armáda České republiky vyšle do Hradce mimo jiné stíhačky JAS-39 Gripen a L-159 Alca či vrtulník Mi-24. Z Dánska přiletí tři stíhačky F-16, ze sousedního Německa pak například proudový letoun Tornado.

Kompletní program a další informace naleznete na stránkách www.airshow.cz.

Mohlo by vás zajímat

Témata

CIAF Armáda ČR


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář