Nextant Aerospace představuje nový model – 400XT

14.10.2011

Nextant Aerospace představuje nový model – 400XT
Nextant Aerospace představuje nový model – 400XT (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký letecký výrobce Nextant Aerospace představil svůj nový letoun 400XT. Jedná se o modernizaci předchozího modelu Beechjet 400A/XP, verze 400XT má oproti svému předchůdci novou avioniku a silnější motory. Pořizovací cena tohoto letounu bude 3,9 milionu dolarů.

Letoun je základně koncipován pro tři až čtyři pasažéry s možností rozšíření až na osm cestujících. Nextant Aerospace bude tento model nabízet celkem ve třech konfiguracích. Nový Nextant bude dosahovat rychlosti 460 uzlů s maximálním doletem 2 160 nm.


Foto Nextant Aerospace

Oproti jiným letounům v této kategorii je Nextant 400XT rychlejší, má delší dolet a nižší provozní náklady. Srovnání s dalšími letouny v dané kategorii si můžete prohlédnout ZDE!

Nextant 400XT je poháněn dvěma motory Williams FJ44-3AP a je vybaven avionikou Pro Line 21, kterou vyrábí společnost Rockwell Collins.


Foto Nextant Aerospace

Letadlo bylo představeno na leteckém veletrhu NBAA (National Business Aviation Association), který se konal v minulých dnech v Las Vegas.

Konkurenční společnost Cessna na veletrhu v Las Vegas také prezentovala svůj nový letoun CItation M2, jehož začátek výroby oznámila firma na konci září. O novém modelu jsme vás informovali ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář