British Airways získaly cenu nejlepší aerolinie roku 2006

04.07.2006

Leteckou společností roku 2006 se v hodnocení nezávislé agentury Skytrax staly British Airways. Oproti loňskému roku si britský dopravce vylepšil postavení o čtyři příčky a z pozice světové jedničky vyřadil loňského vítěze Cathay Pacific. Do nejlepší desítky aerolinií světa se British Airways dostaly jako jediná společnost z Evropy. Vyplývá to z dat, která Skytrax zveřejnil na internetu.

British Airways získaly cenu nejlepší aerolinie roku 2006
British Airways získaly cenu nejlepší aerolinie roku 2006 (Zdroj: Aeroweb.cz)

V soutěži cestující hodnotí již 15 let letecké společnosti, ale také letiště a v posledních letech i letecké aliance na celém světě. Firma Skytrax Research, která žebříček na základě hlasování cestujících sestavuje, je předním poradcem v oboru letectví. Data pro letošní ročník shromažďovala od září 2005 do května 2006. Hlasovalo celkem přes 13 milionů cestujících z 93 zemí světa.

Průzkum hodnotí celkem 35 kritérií, zejména spokojenost s personálem, zákaznické služby společností na letištích, úroveň palubních služeb, kvalitu občerstvení na palubě a další.

Za British Airways se v žebříčku letos umístily Qantas Airways, třetí příčku obsadil loňský vítěz Cathay Pacific. Čtvrté byly Thai Airways, páté Emirates. Následovaly Qatar Airways, Singapore Airlines, japonské ANA, Malaysia Airlines a China Airlines. Nejlepší nízkonákladovou společností jsou Air Berlin, následuje jetBlue Airways a easyJet.

British Airways získaly také cenu jako nejlepší dopravce na transatlantických letech a v Evropě. Ve střední a východní Evropě vyhrál Aeroflot, v severní Americe Continental Airlines a například v Asii Cathay Pacific.

Nejlepší palubní průvodčí má Thai Airways, které získaly také cenu za nejlepší catering v ekonomické třídě. V business třídě má nejlepší jídlo Continental Airlines a v první třídě Gulf Air.

Marcela Fialková

Mohlo by vás zajímat

Témata

British Airways


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář