České aerolinie pořídily 50 iPadů pro piloty i cestující

27.11.2012 1 příspěvek

České aerolinie pořídily 50 iPadů pro piloty i cestující
České aerolinie pořídily 50 iPadů pro piloty i cestující (Zdroj: Aeroweb.cz)

České aerolinie zakoupily 50 nových iPadů, které budou využívat jak piloti, tak cestující. V pilotní kabině poslouží nové tablety jako náhrada papírových traťových a letištních map. ČSA si od zavedení nové elektroniky slibují úspory za tisk dokumentů pro piloty.

Cestujícím budou iPady sloužit ke zpříjemnění průběhu letu. Na tabletech cestující najdou filmy, hudbu, hry, ale také bezpečnostní instrukce. ČSA prozatím použítí iPadů testují na lince do Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Před zavedením tabletů do letadel proběhly pozemní zkoušky, aby se zjistilo, jestli iPad neovlivňuje systémy letadla. Jelikož byly pozemní testy úspěšné, probíhá nyní ověřování ve vzduchu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Použití v praxi

27.11.2012 v 16:57 Slávek

Budou používat piloti i cestující? Takže nějak takto: "Palubní rozhlas: Vážení cestující, nebyl by někdo z Vás toliko laskav a nepůjčil pilotovi jeden iPad, na kterém si hrajete hry? Změnili nám nečekaně příletovou trať a pak kapitán by se potřeboval na chvilinku podívat do Jeppesena, aby trefil na cílové letiště ..." :-)

Odpovědět

Přidat komentář