Jihlavan bude vyrábět hydrauliku pro nový airbus i pro eurofightery

13.05.2013

Jihlavan bude vyrábět hydrauliku pro nový airbus i pro eurofightery
Jihlavan bude vyrábět hydrauliku pro nový airbus i pro eurofightery (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jihlavský výrobce hydraulických systémů Jihlavan podepsal v minulém týdnu dlouhodobou smlouvu se španělskou výrobní společností letadlových systémů CESA na dodávku hydraulických systémů. Ty by se tak měly objevit například v novém dopravním letounu Airbus A350 XWB, v transportním speciálu C-295 CASA či ve víceúčelovém stíhacím letounu Eurofighter 2000 Typhoon.

Jihlavan si od dlouhodobé zakázky slibuje zvýšení obratu a prostor pro otevření až 30 nových pracovních míst. Během deseti let by si společnost z Vysočiny mohla přijít až na 700 milionů korun. Dojednávání smlouvy přitom trvalo tři roky, během nichž Jihlavan svůj výrobní závod značně zmodernizoval.

Compaňía Espaňola de Sistemas Aeronáuticos (CESA) je propojena se společností European Aeronautic Defence and Space Company N.V. (EADS), která sdružuje společnosti Airbus, Airbus Military či Eurocopter a je partnerem projektu Eurofighter. Hydraulické systémy CESA produkuje a dodává od roku 1989, kdy se vyčlenila z konstrukčního podniku CASA, vyrábějící i transportní letounu C-295M české armády.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář