Aviatickou pouť komplikuje počasí, Boeing B-17 nepřiletí

02.06.2013

Aviatickou pouť komplikuje počasí, Boeing B-17 nepřiletí
Aviatickou pouť komplikuje počasí, Boeing B-17 nepřiletí (Zdroj: Aeroweb.cz)

AKTUALIZOVÁNO 2. června, 9:00

Oproti rokům minulým si letos pořadatelé Aviatické pouti vybírají daň za nepřízeň počasí. Z pátečních plánovaných příletů historických legend se podařila jen hrstka a počasí napříč Evropou nedovolilo přílet většiny hlavních hvězd, včetně letounu Boeing B-17 Flying Fortress, ani včera. Aviatická pouť přesto běží podle improvizovaného programu.

Podle aktuálních informací byl přílet většiny očekávaných historických legend zrušen i pro neděli, čeká se pouze na přílet dvojice Jaků 3 a na letoun Gloster Meteor. Již od včerejška jsou v Pardubicích stroje Klemm 35, FockeWulf 44 a Polikarpov Po-2. Dominantami nedělního letového programu tak stejně jako včera budou převážně stroje Armády České republiky či akrobatická vystoupení. Vše samozřejmě dle aktuálního počasí.

Kromě letových ukázek je opět naplánována řada pozemních představení a ukázek techniky. Organizátoři stále pracují na tom, aby se podařilo nedělní letový program ještě obohatit o jiné, původně neplánované ukázky. Podle předpovědních modelů však lze očekávat povětrnostní komplikace i během dnešního dne.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář