Technické problémy uzemnily hvězdu letošní Aviatické pouti

26.05.2014 1 příspěvek

Technické problémy uzemnily hvězdu letošní Aviatické pouti
Technické problémy uzemnily hvězdu letošní Aviatické pouti (Zdroj: Aeroweb.cz)

Organizátoři a zejména diváci se velice těšili, že ve dnech 31. května a 1. června uvidí na Aviatické pouti vystoupení legendárního dvoutrupého stíhacího letounu Lockheed P-38L Lightning. Zprávy z posledních dnů o technickém stavu stroje však nevypadají moc optimisticky. Legendární letoun se tak nejspíš v Pardubicích neukáže.


P-38 Lightning asi diváci letos v Pardubicích nakonec neuvidí / Foto Jay Miller

„V sobotu nám přátelé z rakouského Salzburgu zaslali nemilou zprávu, ve které nám oznámili, že na Lightningu se vyskytly technické potíže většího rozsahu, které pravděpodobně nejsou schopni do termínu Aviatické pouti odstranit. Velice nás to mrzí, nejen proto, že Lightning měl být jednou z hvězd letošního ročníku, ale také proto, že jsme měli přislíbené jedinečné číslo s přemetem Lightningu a Corsairem. I když v koutku duše stále věříme v zázrak, že se podaří Lightning včas zprovoznit, tak po intenzivní komunikaci v posledních hodinách je více než patrné, že letos Lightning v Pardubicích neuvidíme,“ zalitoval Jan Rudzinskyj z organizačního štábu Aviatické pouti.

„Ovšem nebudeme ochuzeni o ostatní historická letadla ze Salzburgu, která přiletí, jak bylo naplánováno. V této chvíli ještě intenzívně jednáme o nějaké exkluzivní náhradě, ale času do Aviatické pouti moc nezbývá, i když želízek v ohni máme několik“ dodává Rudzinskyj.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

P-38

27.05.2014 v 23:57 Michi

Sakra a já se tam chystal hlavně kůli blesku :( No což, už mám naplánováno, tak se tam pojedu podívat i tak.

Odpovědět

Přidat komentář