Češky na plachtařském MS žen ve Zbraslavicích získaly dvě medaile

06.06.2017

Češky na plachtařském MS žen ve Zbraslavicích získaly dvě medaile
Češky na plachtařském MS žen ve Zbraslavicích získaly dvě medaile (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dva a půl týdne trvalo 9. FAI Mistrovství světa v plachtění žen konané mezi 17. květnem a 4. červnem na letišti ve Zbraslavicích. Závodu se v celkem třech výkonnostních třídách – Klubové, Standard a 18metrové – zúčastnilo 48 závodnic z 12 zemí světa a to včetně devíti reprezentantek České republiky.

Vedle prvních třech tréninkových dnů se úspěšně odlétalo dvanáct závodních disciplín, během nichž ve všech třídách docházelo k častým změnám v průběžném vedení, přičemž mezi sebou soupeřily hlavně tým domácí, tým Německa a reprezentace Francie.

A právě zástupci těchto tří zemí nakonec v různém složení spolu s jednou Američankou obsadily výsledné stupně vítězů. V hodnocení týmu zvítězila s průměrnými 874.4 body Francie následována s 24 bodovým odstupem Německem. Těsně za nimi se pak s náskokem 44 bodů na čtvrté Holandsko umístila reprezentace České republiky.

Klubové třídě nakonec dominovalo Německo, jehož reprezentantky Sabrina Vogt a Sarah Drefenstedt obsadily první, respektive třetí místo. Mezi nimi na druhém místě skončila již zmíněná Američanka Sarah Arnold.

V třídě Standard se mohla z třetího místa radovat Jana Vepřeková létající na LS-8 startovního čísla W8. Na stupních ji ještě doprovázely druhá Němka Cornelia Schaich a Francouzka Aude Grangeray.

Nejvýkonnější osmnáctimetrové třídě nakonec dominovala Katrin Senne reprezentující Německo, jen dvacet dva bodů za ní se umístila druhá úspěšná Česká reprezentantka, Alena Netušilová startující na JS-1C EVO. Na stupně vítězů je doprovodila Anne Ducarouge z Francie.

Stupně vítězů tříd Standard a 18 m spolu s Janou Vepřekovou a Alenou Netušilovou / Foto facebook WWGC 2017 (klikněte pro zvětšení)

Kompletní výsledky jednotlivých disciplín i jejich zadání naleznete na stránkách 9. WWGC.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Plachtění


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář