Týmy po pádu B767 u Houstonu stále hledají černé skříňky a tělo kapitána

26.02.2019

Týmy po pádu B767 u Houstonu stále hledají černé skříňky a tělo kapitána
Týmy po pádu B767 u Houstonu stále hledají černé skříňky a tělo kapitána (Zdroj: Aeroweb.cz)

Záchranářským týmům operujícím v místě sobotní tragické nehody Boeingu 767 společnosti Atlas Air se stále nepodařilo najít letové zapisovače a jedno z těl celkových tří obětí. Dvě nalezená těla byla zatím identifikována jako první důstojník a člen posádky sedící během letu na jump-seatu. O aktuálním vývoji informoval server Aviation Herald.

Let 5Y-3591 z floridského Miami do Houstonu v Texasu zajišťoval letoun Boeing 767-375ER registrace N1217A, který patřil společnosti Atlas Air a sloužil společnosti Amazon Prime Air pro nákladní lety. Stanoviště řízení letového provozu Houston Approach s ním ztratilo radarový a radiový kontakt během přiblížení na přistání. Policie později objevila trosky stroje ve vodách zálivu Trinity.

Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) pověřený vyšetřováním nehody v neděli 24. února oznámil, že letoun kontaktoval stanoviště Houston Approach ve vzdálenosti 76 námořních mil jihovýchodně od letiště ve výšce 18 000 stop. Po trase přiblížení byl hlášen déšť, aktuální stav počasí na letišti udával vítr 15 uzlů s nárazy až 24 uzlů a čtyři vrstvy oblačnosti. V 12:36 místního času dostal letoun povolení ke klesání do výšky 3 000 stop. O čtyři minuty později byl při rychlosti 240 uzlů a výšce 6 000 stop kontakt ztracen.

Nehoda B767 Atlas Air zachycená na serveru Flightradar24.com
Nehoda B767 Atlas Air zachycená na serveru Flightradar24.com

Pád letounu zachytila bezpečnostní kamera umístěna poblíž místa nehody. Záběr trvá pět vteřin a ukazuje, jak letoun strmě klesá čelně k zemi. Na záznamu není patrná snaha o srovnání letounu do horizontu či jakémkoliv odvrácení nárazu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář