Na Evropském veletrhu obchodního letectví vystoupí i Martin Šonka

21.05.2019

Na Evropském veletrhu obchodního letectví vystoupí i Martin Šonka
Na Evropském veletrhu obchodního letectví vystoupí i Martin Šonka (Zdroj: Aeroweb.cz)

Už dnes otevírá své brány každoroční Evropská konference a veletrh obchodního letectví (EBACE) konaná ve švýcarské Ženevě. Třídenní veletrh se uskuteční v areálu Palexpo a nabídne nejnovější produkty a služby od více než 400 vystavovatelů na rozloze 40 000 metrů čtverečných.

K vidění bude také více než padesátka vystavených letadel v areálu ženevského mezinárodního letiště, v jehož blízkosti Palexpo leží. Návštěvníci budou mít také možnost navštívit přednášky zaměřené na bezpečnost letectví, rozvoj kariéry, či používání letadla pro podnikání. Veletrh představuje šanci vidět spoustu odborníků a významných osobností letectví, včetně loňského vítěze série Red Bull Air Race Martina Šonky, který by se měl objevit podle programu v diskuzi o bezpečnosti letu a letových obálkách v úterních odpoledních hodinách.

letiště Ženeva
Areál Palexpo se nachází vedle letiště Ženeva

Významnou součástí letošního ročníku EBACE jsou alternativní pohony, zejména elektrické. Projednávat se budou především dopady, překážky a technologické i regulační změny, kterými bude muset letectví projít pro využívání elektrického pohonu. Součástí bude také debata o letounech s možností vertikálního vzletu a přistání na elektrický pohon (eVTOL), které by mohly vyřešit problémy s městskou dopravou.

Dalším probíraným tématem bude Brexit a jeho vliv na leteckou dopravu, trendy v letectví, či efektivní využití vzdušného prostoru pro zlepšení bezpečnosti letectví a minimalizaci zpoždění.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář