Odbavit se na budějovickém letišti bez objednání je možné až do konce září

02.09.2019

Odbavit se na budějovickém letišti bez objednání je možné až do konce září
Odbavit se na budějovickém letišti bez objednání je možné až do konce září (Zdroj: Aeroweb.cz)

Budějovické letiště, které v létě umožnilo cestujícím v provozních hodinách okamžité odbavení pro lety mimo Schengenský prostor, bude tuto službu poskytovat až do konce září.

Bez předchozího objednání vás cizinecká policie ČR odbaví od pondělí do čtvrtka od 7 do 15 hodin a od pátku do neděle od 7 do 19 hodin. Ta se rozhodla službu prodloužit z důvodu zájmu letecké veřejnosti, která jej využívá zejména pro odbavení letů do Chorvatska, sdělil naší redakci Gustav Sysel, vedoucí stanoviště AFIS Letiště České Budějovice.

Pokud byste chtěli využít odbavení mimo pracovní dobu, pak je třeba požádat předem zasláním požadavku na letiště a vyplnit formulář, který je dostupný na webových stránkách Policie ČR. Pro lety do EU je potřeba zažádat osm hodin předem, pro lety mimo EU pak 24 hodin předem.

Letiště v současné době umožňuje provádění letů VFR ve dne do rozpětí maximálně 23,9 metrů mimo proudová letadla, jejichž provoz není povolen. V budoucnu se chystá letiště cílit na velkou mezinárodní dopravu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář