Garmin představil „novou“ přenosnou navigaci řady aera

30.04.2020

Americký výrobce avioniky Garmin nedávno představil nový produkt v řadě svých přenosných leteckých navigací. Konkrétně jde o většího bratra dosavadní přenosné navigace řady aera. Nová 760 však kromě většího displeje nové funkce nenabídne.

Area 760 má sedmipalcový displej, což je o dva palce víc než v případě menšího zařízení 660. Displej je údajně dobře čitelný i při ostrém slunečním světle. Zařízení pak nabídne až čtyřhodinovou výdrž při napájení z baterie a je vybaveno konektorem typu USB-C a slotem pro microSD kartu.

Navigace je vybavena vestavěnou Wi-Fi a Bluetooth, což umožňuje bezdrátové spárování s vybranými zařízeními v kokpitu. Po připojení na síť Wi-Fi je možné zařízení aktualizovat nebo zobrazit informace o počasí, které jsou poskytovány pro celý svět.

Aera 760 může sloužit jak pro létání podle pravidel VFR, tak podle IFR. Nabízí proto možnost načtení map pro přílet a odlet podle přístrojů včetně jejích překrytí na standardní mapě. Navigace je vybavena také funkcí syntetického vidění a především pro let VFR nabízí také zobrazení ulic, železnic a dalších bodů pro srovnávací navigaci.

Navigace Garmin aera 760 by měla být v prodeji od května letošního roku a cena je stanovená na necelých 40 000 Kč (1 599 dolarů).

Mohlo by vás zajímat

Témata

Garmin Navigace GPS


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář