Archer uzavřel dohodu o budování infrastruktury pro eVTOL v metropolích

27.08.2021 2 příspěvky

Archer uzavřel dohodu o budování infrastruktury pro eVTOL v metropolích
Archer uzavřel dohodu o budování infrastruktury pro eVTOL v metropolích (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nevyužité parkovací domy budou použity k vytvoření sítě vertiportů, takový je plán společnosti Archer Aviation. Kalifornský vývojář letadel budoucnosti uzavřel partnerství s Reef, největším provozovatelem parkovacích služeb v zemi. Společně vytvoří přistávací místa pro elektrické létající stroje ve velkých amerických městech.

Společnost Reef disponuje sítí téměř pěti tisíc garáží s kapacitou milionů parkovacích míst, která obsluhuje 70 % městské populace Severní Ameriky. S rozvojem moderních technologií posledních let se mění i povaha každodenního městského života, konkrétně méně lidí je nuceno dojíždět za prací. Tato změna v chování společnosti vede k útlumu využívání velkokapacitních parkovacích domů, což přinutilo Reef hledat nové příležitosti na trhu. Nově se zaměří na budoucnost městské letecké přepravy.

V rámci dohody, která byla představena veřejnosti tento týden, společnost Archer dovybaví střechy garážových stání Reef tzv. vertiporty neboli místy pro vzlet a přistání elektrických letadel s možností vertikálního vzletu a přistání – eVTOL. Společnost Archer představila své letadlo eVTOL v červnu tohoto roku.

eVTOP Archer Aviation instargram.com
eVTOL Archer Aviation Instargram.com

Součástí širšího úsilí vývojářů eVTOL je budování funkční infrastruktury, která by usnadnila zavedení jejich provozu ve velkých městech. „Jednou z hlavních oblastí zájmu společnosti Reef je snížit dopravní zácpy a emise uhlíku podporou alternativních dopravních technologií, jako jsou ty, které Archer staví,“ uvedl v prohlášení George Fallica, hlavní ředitel příjmů společnosti Reef. Adam Goldstein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Archer, dodal, že toto partnerství pomůže urychlit přechod k udržitelnějším způsobům dopravy. Cílem celého projektu je spustit síť v Los Angeles, Miami a dalších amerických městech, které mají předpoklad k budoucí expanzi.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

A jak je to doopravdy.

29.08.2021 v 17:06 Jenda Zima

Tak at na rovinu reknou, ze si to na sebe sice nevydela ( coz je alfou i omegou kazdeho projektu)  ale ze to delaji kvuli tem miliardam USD  odpisu na danich..

Odpovědět

Hluk

31.08.2021 v 12:51 Mav

V okolí garáží prudce spadnou ceny nemovitostí kvůli emitovanému silnému nepříjemnému zvuku těchto strojů, tam pak nebude možno bydlet.

Soused nedávno sestřelil otravného velkého drona, který s kamerou bzučel a stále otravoval několikrát při západu slunce nad soukromými zahradami, padnul jako kachna, je to již déle a zatím klid:)

Odpovědět

Přidat komentář