Diamond představil Sim pro výcvik MCC

16.03.2023

Diamond představil Sim pro výcvik MCC
Diamond představil Sim pro výcvik MCC (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Diamond Aircraft představila novou verzi svého výcvikového simulátoru DA42-VI a reagovala tak na zvýšenou poptávku leteckých škol po možnostech výcviku součinnosti vícečlenné posádky (MCC) i na simulátorech lehkých letadel.

Kurz MCC je požadovaným krokem v programu ATPL, který je obvykle absolvován na konci procesu licencování obchodního pilota v rámci EASA. Kurz připravuje piloty na změny mezi operováním jako jediný velící pilot a řízením letadla v součinnosti s ostatními členy posádky. Program MCC se stává především z hodin strávených v simulátoru, ale aktuálně používané simulátory se zaměřují především na velká dopravní letadla.

Společnost vyvíjí simulátory podle svých letounů DA40 NG a dvoumotorového DA42 VI. Diamond FNPT II-MCC, doplňuje již známé zařízení pro letový výcvik typu all-in-one od společnosti Diamond. Školení typu vše v jednom tzn. na jediném zařízení (DA40, DA42, MCC) zvyšuje nákladovou efektivitu, zkracuje dobu přechodu ze simulátoru na letadlo (prostředí kokpitu je totožné) a zvyšuje efektivitu školení, protože se studenti mohou plně soustředit na úkoly součinnosti ve vícečlenné posádce bez přestavování na různé přístrojové vybavení, protože MCC se obvykle cvičí pouze v simulátorech pro větší typy letadel.

 DA40/42 MCC FNPT II diamondaircraft.com
 DA40/42 MCC FNPT II diamondaircraft.com

„Diamond znamená vysoce kvalitní výrobky na špičce tohoto odvětví. Jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout další důležitý milník s touto možností MCC a doplnit naše výcvikové portfolio o řešení 21. století typu vše v jednom. Tato dodatečná funkce v jediném zařízení je pro naše zákazníky obrovskou výhodou,“ řekl Christian Schmid, Project & Key Account Manager, Diamond Aircraft Austria.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář