LION Helicopters se stává zakládajícím členem evropské sítě předních vrtulníkových škol LHA

30.06.2022

LION Helicopters se stává zakládajícím členem evropské sítě předních vrtulníkových škol LHA
LION Helicopters se stává zakládajícím členem evropské sítě předních vrtulníkových škol LHA (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Lion Helicopters s domovskou základnou na letišti v Hradci Králové, která za 10 let své činnosti vycvičila řadu pilotů vrtulníků různých úrovní (od soukromých přes obchodní až po piloty letecké záchranné služby a letecké instruktory), se stala jedním z deseti zakládajících členů evropské sítě předních vrtulníkových škol, Leading Helicopter Academies (LHA).

LION Helicopters je zatím první a jedinou vrtulníkovou leteckou školou ze střední a východní Evropy, která je v LHA zastoupena.

Guimbal Cabri G2
Guimbal Cabri G2 z flotily LION Helicopters 

Díky LHA mohou klienti společnosti LION Helicopters získat jedinečné výhody, mezi něž patří široká škála výcvikových podmínek, mezinárodní prostředí a zkušenosti, stejně jako kontakty a sdílené informace o volných pracovních místech, a to jak v rámci pilotního výcviku, tak v rámci rozvoje kariéry pilotů vrtulníků.

Nové seskupení předních evropských leteckých škol, které zahrnuje taková jména, jako jsou European Helicopter Center, Heli Austria Flight Academy nebo Mountainflyers, si klade za cíl poskytovat zájemcům o létání s vrtulníkem špičkové a komplexní služby prostřednictvím společné flotily 150 vrtulníků, 80 leteckých instruktorů a 22 základen pro téměř 16 000 výcvikových hodin ročně po celé Evropě.

Zakládající členové dosud vycvičili více než 3 000 pilotů vrtulníků, po nichž je v celé Evropě stále větší poptávka. Zájemci o výcvik mohou díky LHA těžit nejen ze společných odborných znalostí a zkušeností, ale také z různých typů geografických prostředí a povětrnostních podmínek pro širokou škálu požadavků na výcvik a všechny úrovně pilotní kvalifikace.

„Jsme hrdí na to, že i jako malá škola jsme si svým přístupem k výcviku vysloužili pozvání stát se zakládajícím členem tohoto průkopnického uskupení,“ vysvětluje Jan Krčil, ředitel společnosti LION Helicopters, s.r.o., a dodává: „Znalosti a zkušenosti jsou ve vrtulníkovém létání naprosto klíčové, možnost podělit se o ně s těmi nejlepšími, stejně jako uspokojit potřeby i těch nejnáročnějších klientů a pomoci jim uplatnit a dále rozvíjet jejich získané dovednosti v oboru, jsou hlavní výhodou, kterou můžeme díky LHA našim klientům poskytnout.“

Guimbal Cabri G2
Guimbal Cabri G2 
Guimbal Cabri G2
Od letošního roku je firma LION Helicopters členem evropského seskupení předních vrtulníkových škol, Leading Helicopter Academies (LHA) 

Guimbal Cabri G2

Guimbal Cabri G2
Guimbal Cabri G2 
Guimbal Cabri G2
Guimbal Cabri G2 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář