LAA lze podat žádost o prodloužení technického průkazu SLZ elektronicky

07.12.2022

LAA lze podat žádost o prodloužení technického průkazu SLZ elektronicky
LAA lze podat žádost o prodloužení technického průkazu SLZ elektronicky (Zdroj: Aeroweb.cz)

Stejně jako v případě elektronické žádosti o prodloužení pilotního průkazu je nově možné podat prostřednictvím on-line rozhraní i žádost o prodloužení technického průkazu sportovního létajícího zařízení (SLZ). V listopadu byl systém ve zkušebním provozu a nyní je již v ostrém nasazení. Podle vyjádření Letecké amatérské asociace (LAA) je zavedení systému elektronického prodlužování technických průkazů teprve prvním ze dvou kroků vedoucích k zamýšlenému cíli. Tím je kompletní vystavování technických průkazů on-line.

Elektronické podání žádosti je možné prostřednictvím přístupu k on-line službám na webu LAA ČR. Asociace dále připomíná, že prodlužovat technický průkaz SLZ může pouze jeho majitel, provozovatel nebo inspektor techniky, který má dané SLZ ve své evidenci.

Technický průkaz SLZ lze stáhnout ve formátu PDF
Technický průkaz SLZ lze stáhnout ve formátu PDF / Zdroj: LAA ČR

„Věříme, že elektronické prodlužování technických průkazů SLZ bude pro žadatele znamenat oproti minulosti značné usnadnění. I dále na systému pracujeme a věříme, že v blízké budoucnosti vám budeme moci představit také jeho další nové elektronické části. Jejich smyslem bude usnadnit a zjednodušit administrativu spojenou s provozem vašich létajících zařízení. O to více času vám potom zbyde pro sportovní létání pro radost,“ uvádí asociace na svých webových stránkách.

Pro úplnost je třeba dodat, že původní možnost – tedy zaslání žádosti o prodloužení průkazu a potřebných dokumentů poštou nebo osobní předání – zůstává zachována i do budoucna.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář