Honda Aircraft představila na veletrhu EBACE nový letoun Elite II

30.05.2023

Honda Aircraft představila na veletrhu EBACE nový letoun Elite II
Honda Aircraft představila na veletrhu EBACE nový letoun Elite II (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Honda Aircraft Company si pro premiéru své novinky HondaJet Elite II vybrala veletrh EBACE 2023. Letoun Elite II má dolet až 1 547 námořních mil, a to při nižších emisích uhlíku, čímž převyšuje jakýkoli jiný letoun ve své třídě. Právě udržitelnost v letectví byla i hlavním tématem letošního ročníku veletrhu.

„Debut našeho nejnovějšího letounu na veletrhu EBACE představuje důležitý milník pro všechny ve společnosti Honda Aircraft Company a je důkazem našeho pevného závazku k dokonalosti,“ řekl Hideto Yamasaki, prezident a generální ředitel společnosti Honda Aircraft. „HondaJet Elite II pokračuje v naší snaze překonávat očekávání zákazníků po celém světě tím, že nastavuje nové standardy v oblasti výkonu, efektivity a komfortu pro budoucnost malých proudových letadel,“ dodal ředitel společnosti Honda Aircraft.

Letoun HondaJet Elite II / Foto: Honda Aircraft Company
Letoun HondaJet Elite II / Foto: Honda Aircraft Company 

Letoun HondaJet Elite II získal typovou certifikaci od Federálního úřadu pro letectví (FAA) a očekává brzké udělení typové certifikace od Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA).

Flotila letadel HondaJet se postupně rozrůstá a nedávno překonala hranici 230 strojů v provozu. V Evropě je aktuálně v provozu zhruba 20 letadel této značky. V rámci expanze v regionu společnost Honda Aircraft Company zdvojnásobila počet evropských autorizovaných servisních středisek a otevřela výcvikové středisko ve Farnborough ve Velké Británii.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Business


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář