Teenager se pokusil za letu otevřít dveře Boeingu

20.06.2023

Devatenáctiletý mladík byl zpacifikován posádkou a ostatními cestujícími. Před činem se vyptával na citlivé věci.

Teenager se pokusil za letu otevřít dveře Boeingu
Teenager se pokusil za letu otevřít dveře Boeingu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Devatenáctiletý mladík byl zatčen jihokorejskými bezpečnostními složkami poté, co se v pondělí uprostřed letu z filipínského Cebu City na letiště Incheon v Soulu pokusil otevřít dveře Boeingu 737. Podle letištní policie pasažér začal uprostřed letu vykazovat nezvyklé chování a stěžoval si posádce na dušnost. Ta ho proto přesunula do první řady, aby ho mohla monitorovat.

Krátce na to ale mladík přiběhl k předním dveřím Boeingu a snažil se je otevřít. To se mu kvůli přetlaku nepodařilo a posádka ho spolu s několika dalšími cestujícími spoutala. Motiv pro tento čin není znám, podle serveru Korea JoongAng Daily ale při výslechu muž uvedl, že se posádky vyptával kolik je v letadle záchranných vest nebo zda by dostali v práci výpověď, pokud by se mu podařilo dveře otevřít. 

Je to přitom jen necelý měsíc, co jihokorejské úřady musely řešit úspěšné otevření dveří za letu. Třiatřicetiletý muž tehdy dokázal otevřít únikový východ za křídlem Airbusu A321 Asiana Airlines. Letadlo ale v ten moment zrovna přistávalo, škody tak byly minimální. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář