Okénko, nebo ulička? Nový business dopravce nabídne oboje

25.08.2023

Z USA do Bermud začne již brzy létat nový dopravce. Jeho specialita? Pouze business class třída a jen 30 sedadel.

Nový doprsvce bude používat Embraer E175
Nový doprsvce bude používat Embraer E175 (Zdroj: BermudAir)

BermudAir bude linku provozovat Embraerem E175, kompletně ale změní jeho kapacity. Původních 76 sedadel v konfiguraci 2-2 kompletně vyndá a nahradí je 30 luxusními. Těm navíc přidá přepážkou se stolkem a zásuvkou, cestující si tak budou připadat jako v business class klasických velkých letadel. Dopravce tímto zároveň chce vyřešit známé dilema, jestli je lepší sedět u okénka, nebo v uličce. Rozložení 1-1 totiž nabízí oboje. Každé sedadlo bude vybaveno elektrickou zásuvkou, letadlo bude nabízet zdarma WiFi připojení i zábavní systém. Zmizí také přihrádky nad hlavou, úložný prostor bude pod sedadly.

BermudAir nabídne velká sedadla a soukromí (Zdroj: BermudAir)

 

„Jsme rádi, že můžeme spustit BermudAir, prvního bermudského dopravce, a naplnit tak záměr zaplnit sezónní mezery a vytvořit stabilní provoz z/na ostrov,“ prohlásil zakladatel společnosti Adam Scott během čtvrtečního spuštění prodeje letenek. „Povýšit cestovatelský zážitek a nabídnout přesné a bezstresové lety zaměřené na cestující je pro nás jen začátek. Vytvoření celoročního provozu je prvním krokem v naší cestě k přetvoření cestovatelského zážitku a těšíme se na představení „Aisle Class“ BermudAir.“

Dopravce zatím spustí na tři přímé linky. Už 31. srpna se spojí s ostrovním státem východní pobřeží skrze města Boston a Westchester poblíž New Yorku. Západní pobřeží pak bude obsluhovat letiště Fort Lauderdale-Hollywood, kam se začne létat 22. září. Nový styl sedadel by se měl objevit 1. listopadu.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář