Destinaci se dozvědí až po vzletu. SAS spustil pro cestující nový produkt

17.02.2024

Scandinavian Airlines přišly na trh se zajímavým produktem, který se zdá být alespoň zatím úspěšný. Cestující si za nasbírané body v programu SAS EuroBonus mohli koupit zpáteční letenky, přičemž destinace, kam poletí, jim bude odtajněna až v průběhu letu.

Skandinávský dopravce uvedl, že lety budou trvat několik málo hodin. Nejočekávanější jsou tak destinace na jihu Evropy.
Skandinávský dopravce uvedl, že lety budou trvat několik málo hodin. Nejočekávanější jsou tak destinace na jihu Evropy. (Zdroj: Travel dealz)

Letecká společnost SAS se aktuálně těší z velké poptávky po novince, kterou uvedla na trh. Jde o cestovatelský zážitek tzv. "Destination Unknown", do kterého se během několika minut po spuštění přihlásilo více než 1 000 zájemců. Jde o lety, u kterých se cestující dozvědí finální destinaci až po vzletu. Naplánované jsou zatím na 5. až 8. dubna. 

První cestující, kteří se tak 5. dubna ráno dostaví na kodaňské letiště, nebudou mít tušení, kam ten den zamíří. Půjde o třídenní cestu, přičemž zatím tajná destinace má být součástí sítě, kam SAS pravidelně létá. 

Podle vyjádření SAS budou cestující dostávat instrukce k cestě, čím blíže bude odlet do destinace. I díky nim se poté může okruh měst zúžit. Dopravce tvrdí, že cesta bude trvat několik málo hodin. Cestující přiletí 5. dubna a vracet se budou 8. dubna, v destinaci tak stráví celkem tři noci.

Cestující si také budou moci zvolit společné aktivity s ostatními. Ty bude možné vybrat si v aplikaci letecké společnosti, přičemž tyto přidané aktivity budou zdarma.

SAS není první společností, která s takovýmto konceptem přišla. V minulosti se o ní pokusili dopravci, jako je Lufthansa nebo Peach Aviation. V případě německého dopravce si cestující mohli vybrat kategorii (Umění a památky, Párty nebo Výlet za sluncem). Od toho se poté odvíjela jejich konečná destinace.

Registrace do tohoto konceptu u skandinávského dopravce byla dostupná pouze po dobu 24 hodin. Konkrétně od 12. února 12:00. Určena pak byla pro členy SAS EuroBonus. Cestu šlo zaplatit pouze body z téhož programu, zpáteční letenka stála 30 000 bodů. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář