Weather or not - vletíte do bouřky v nové interaktivní sérii o počasí?

26.04.2019 1 příspěvek

Weather or not - vletíte do bouřky v nové interaktivní sérii o počasí?
Weather or not - vletíte do bouřky v nové interaktivní sérii o počasí? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Weather or not. Nejde o překlep, nýbrž o název nového vzdělávacího seriálu z dílny Air Safety Institute (ASI) při Asociaci pilotů a vlastníků letadel (AOPA), který kombinuje výukové prezentace a videa na téma počasí s ukázkou praktického provedení letu, během něhož sami rozhodujete, jak se v danou chvíli zachovat.

Každá epizoda se má skládat ze tří výukových forem - teoretické části, interaktivní praktické ukázky a kvízu. Vzdělávací program tak pilotům formou instruktážních videí a textů umožní absolvovat klasickou teoretickou přípravu a následně otestovat své nabyté vědomosti a rozhodovací schopnosti na simulovaném letu za měnících se povětrnostních podmínek.

 Thunderstorm Challenge
Příklad jednoho z rozhodnutí v praktické části epizody Thunderstorm Challenge

První díl s názvem Thunderstorm Challenge se zaměřuje především na výskyt bouřek na trase letu. V praktické části pilot čelí příchozí bouři a stejně jako za skutečného letu, je i zde nucen učinit důležitá rozhodnutí o jeho dalším průběhu. Na jeho základě simulace pokračuje a následuje další série rozhodování, která v konečném důsledku zodpoví, zda let skončí zdárným přistáním či nikoli.

Po každém absolvovaném „letu“ je uživateli poskytnuto vysvětlení chyb a zároveň doporučení, jak situaci zvládnout a zvolit co možná nejbezpečnější postup pro provedení letu za takto ztížených podmínek. Simulaci je možné opakovat a tím i sledovat, jak jednotlivé postupy mění scénář letu a jeho výsledek.

AOPA tak chce poskytnout pilotům možnost, jak v reálných situacích otestovat své schopnosti, pochopit důsledky svých rozhodnutí a v případě setkání s bouřkou během skutečného letu dospět ke správným závěrům - a tím i šťastnému přistání.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bouřky AOPA


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Díky

27.04.2019 v 16:18 Johny

Zajímavé, díky za tip! 

Odpovědět

Přidat komentář