MSFS, FS 2004, FSX apod. Pro mnohé velmi dobře známé zkratky a pro velkou část dnešních pilotů také první kontakt s „létáním“ vůbec. Právě Microsoft Flight Simulator byl často podnětem pro vstup do místního aeroklubu s cílem usednout za knipl skutečného letadla. Uběhlo už 13 let od představení poslední verze s názvem Microsoft Flight Simulator X (FSX) a není proto žádným překvapením, že tolik oblíbený letový simulátor zaostává za konkurencí. Společnost Microsoft proto po dlouholeté pauze představil na konferenci Electronic Entertainment Expo (E3) v Los Angeles nástupce s jednoduchým názvem – Microsoft Flight Simulator.

Stejně jako předchozí generace nabídne velmi dobré fyzikální vlastnosti a detailní zpracování všech funkcí letounu, které mají přispět k realistickému pocitu z létání. Největším lákadlem nového simulátoru je ale grafická stránka hry. V traileru můžeme zhlédnout velice detailní vyobrazení měst, vodních ploch, ale také zpracování modelů letounů je na velice vysoké úrovni. A právě grafika je to, co by mělo posunout nový titul z dílny Microsoftu ještě blíže k realitě oproti předešlým verzím.

Nový Microsoft Flight Simulator byl představen zatím pouze formou traileru, takže prozatím není známo mnoho informací. Je však téměř jisté, že scenérie bude vycházet ze satelitních dat a svou roli v chodu simulátoru sehraje i umělá inteligence. Přesné datum vydání zatím není známo, ale mělo by se tak stát v průběhu roku 2020. Hra bude dostupná pro stolní počítače a konzole Xbox pravděpodobně formou předplatného.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

MSFS

12.06.2019 v 20:54 P

U tohoto software je nicmene pravidlem, ze prichazi na trh obvykle tak o 5 let drive, nez je k dispozici odpovidajici hardware... Coz neni chyba, to je vlastnost.

Odpovědět

Přidat komentář