Letiště Vlašim opět obnovilo provoz, tentokrát snad už napořád

17.12.2019

Letiště Vlašim opět obnovilo provoz, tentokrát snad už napořád
Letiště Vlašim opět obnovilo provoz, tentokrát snad už napořád (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště Vlašim bylo v minulých letech vícekrát nuceno přerušit svůj provoz. Poslední uzavření nastalo v březnu tohoto roku, avšak nyní to vypadá, že se opět schyluje k lepším časům. 7. prosince se na stránkách Aeroklubu Vlašim objevila zpráva o znovuotevření letiště.

Hlavním důvodem několika předchozích uzavření letiště byly neshody Aeroklubu Vlašim coby provozovatele letiště s majiteli pozemků, na kterých se rozprostírá vzletová a přistávací dráha. V roce 2010 Aeroklub Vlašim přišel o licenci nutnou pro provoz a vypukl spor o nájemních smlouvách, které letiště se skutečnými vlastníky pozemků údajně nikdy neuzavřelo.

Prostor vlašimského letiště se pro letouny otevřel až o šest let později, kdy se provozovatelem stala přímo obec Vlašim. Zdá se však, že ani po zprovoznění nebyly všechny spory urovnány a k prvnímu březnovému dni tohoto roku letiště opět svůj provoz přerušilo.

Radostná zpráva se začala šířit až před pár dny, kdy se na sociálních sítích a stránkách letiště objevila informace o opětovném otevření a zprovoznění letiště. Tentokrát snad napořád.  

Letiště Vlašim už minulý týden přislíbilo redakci poskytnou bližší informace k problémům v minulosti, ale také k vyhlídkám do budoucího fungování aerodromu. Po jejich obdržení vás budeme na stránkách Aerowebu pochopitelně informovat.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář