Garmin vydal novou verzi své aplikace, pilotům usnadní především plánování

19.02.2020 1 příspěvek

Garmin vydal novou verzi své aplikace, pilotům usnadní především plánování
Garmin vydal novou verzi své aplikace, pilotům usnadní především plánování (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký výrobce avioniky společnost Garmin oznámila vydání upgradu své aplikace Garmin Pilot. Nová verze s označením 10 umožní především lepší plánování v samotné aplikaci a minimalizuje tak čas v letadle potřebný pro dokončení plánování letu.

Aktualizace se dotkne především pilotů létajících podle přístrojů. V minulých verzích totiž bylo možné let skrze aplikaci naplánovat jen do určitě míry, zbytek bylo nutné provést na navigačních přístrojích přímo v letadle. Jednalo se například o přístrojové přiblížení. V aplikaci pilot naplánoval základní část letového plánu, avšak postup pro přílet a přiblížení bylo nutné naplánovat až v letadle.

V nové verzi je možné celý let včetně odletu, příletu a postupů přiblížení naplánovat již v aplikaci a naplánovaný let pouze přenést do navigačních přístrojů v letadle. „Tato aktualizace dává pilotům možnost vytvořit složité letové cesty a procedury v aplikaci stejně jako to je možné na přístrojích Garmin, přináší to zejména pohodlí, časovou úsporu a jistotu při přechodu používání přístrojů Garmin,“ řekl Carl Wolf viceprezident pro marketing a prodej sekce Garmin Aviation.  

Přibyla také funkce úpravy vyčkávacích obrazců a zachovány zůstaly všechny důležité funkce z minulé generace. Standartní aplikace stojí necelých 80 dolarů (1 847 korun) na rok, prémiové funkce zahrnující například syntetické vidění, funkci SafeTaxi apod. jsou pak přístupné za dvojnásobek.

Mohlo by vás zajímat

Témata

GPS Garmin


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

jen amerika

20.02.2020 v 23:38 Tomas

Aplikaci používám dva roky, nové funkce pro IFRové létání by byly jistě užitečné - kdyby nebyly k dispozici jen v severní a jižní Americe, což se dozvíte v posledních 10 sekundách toho videa.

Odpovědět

Přidat komentář