FLY & VISIT! Letiště Karlovy Vary zve piloty malých letadel do regionu

09.06.2020 5 příspěvků

FLY & VISIT! Letiště Karlovy Vary zve piloty malých letadel do regionu
FLY & VISIT! Letiště Karlovy Vary zve piloty malých letadel do regionu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště Karlovy Vary chce podpořit rozvoj letecké turistiky, a proto si pro příznivce malých letadel včetně ultralightů připravilo nabídku FLY & VISIT, která má za cíl přilákat piloty do karlovarského kraje a nabídnout jim služby řízeného letiště za atraktivní cenu.

Letiště Karlovy Vary (LKKV)
Letiště Karlovy Vary (LKKV)

Služba FLY & VISIT zahrnuje přistávací poplatek, parkování letadla do 48 hodin, asistenci pracovníků handlingu po příletu a před odletem a dopravu do centra města a zpět.

„Cena tohoto balíčku je pro letadla s MTOW do 1 000 kg ve výši 1 150 Kč, u letadel s MTOW do 2 000 kg ve výši 1 350 Kč včetně DPH a službu je nutné, i s ohledem na zajištění transferu, objednat minimálně dvě hodiny před přistáním na letišti,“ sdělil jednatel letiště Jiří Pos.

Letiště je díky svým partnerům schopno zprostředkovat také promo kódy, či atraktivní ceny ubytování přímo v Karlových Varech nebo Mariánských Lázních. V rámci objevování Karlovarského kraje je možné také zajistit smluvní dopravu do všech ostatních lokalit v kraji.

Provozní doba letiště je v letních měsících od 8 do 19 hodin, kdy je po celou dobu provozu k dispozici služba řízení letového provozu, briefing na pracovišti handlingu včetně zázemí pro přípravu letu a asistenci při plnění letadla palivem. K dispozici je kromě JET A-1 a AVGAS 100LL také Natural 95, a to na plnící stanici společnosti Twin Trans.

Nejen lázně a kulturní pamětihodnosti

Karlovarský kraj je druhým nejmenším regionem v zemi, co do památek, zážitků a přírodních krás patří však k těm nejkrásnějším. Návštěvníky láká nejen na světoznámý lázeňský trojúhelník, kam kromě Karlových Varů patří i město Mariánské Lázně a Františkovy Lázně, jež společně kandidují na zápis na seznam kulturního dědictví UNESCO.

Lázeňské resorty a hotely aktuálně nabízí svým hostům i různé formy krátkých wellness pobytů, založených na tradici vycházející z využívání přírodních léčivých zdrojů. „Na území kraje najdete i celou řadu významných architektonických památek, včetně hradu Bečov s unikátním relikviářem svatého Maura, hrad Loket, nebo klášter v Teplé. V krajských muzeích a galeriích, v dolu Jeroným či ve Štole č. 1 v Jáchymově navíc můžete až do 31. října využít bezplatné vstupy,“ připomněl náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

V neposlední řadě Karlovarský kraj, jako kolébka golfu v ČR, nabízí i možnost zahrát si na několika ikonických hřištích v blízkosti samotného letiště Karlovy Vary.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Chvalim

10.06.2020 v 7:28 Tomas

Jestli to sleduje nekdo z personalu LKKV, tak palec nahoru. Nejen konkrétně za tuto nabídku, podle mne je dlouhodobě LKKV nejpřátelštější letiště pro GA u nás. V Mošnově jsou taky fajn, ale dražší :-)

Odpovědět

Velmi pěkné!

10.06.2020 v 10:58 Tomáš

Zvažuji. Ale chybí mi tam dvě podstatné (alespoň pro mě) informace. 1) Je ta nabídka nějak časově omezená? 2) Bude možné objednat tankování Naturalu pro UL? V Databázi jsem našel jen Avgas a JET.

Odpovědět

RE: Velmi pěkné!

11.06.2020 v 10:14 Redakce

Natural 95 na LKKV je k dispozici, zprávu jsme o tuto informaci aktualizovali.

Odpovědět

GA Lety do CR zo zahranicia

10.06.2020 v 11:19 Milos

Vdaka za tip, ako aj za referenciu. Subjektivne musim povedat, ze pri planovani GA letu do CR podla pravidel VFR z nemecka, resp. rakuska je odstrasujuca samotna mapa Ceskej Republiky (v porovnani s rakuskou, resp. nemeckou) , ktora je vzhladom na pocetne R oblasti prakticky cela cervena (podobne ako francuzko).

Odpovědět

Skvela iniciativa

11.06.2020 v 14:38 Marek

Vyborna cena a balik sluzieb. Urcite si LKKV davam do zoznamu.

Odpovědět

Přidat komentář