Garmin uvedl novou verzi pilotních chytrých hodinek

11.02.2022

Garmin uvedl novou verzi pilotních chytrých hodinek
Garmin uvedl novou verzi pilotních chytrých hodinek (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výrobce avioniky Garmin představil novou verzi chytrých hodinek určených speciálně pro piloty. D2 Air X10 přebírají mnoho užitečných funkcí z předchozího modelu, ale přidávají také několik novinek. 

Mezi nejzásadnější funkce chytrých hodinek patří například funkce direct-to, která umožňuje navigaci k nejbližšímu letišti, nebo k jakémukoliv bodu z široké letecké databáze. Z hodinek je také možné vyčíst všechny důležité informace o letištích nebo získat potřebné informace o počasí ze zpráv METAR a TAF. 

Užitečnou funkcí je také automatické vytváření záznamu o letu. Hodinky začnou při vzletu automaticky zaznamenávat délku, čas a dráhu letu a po přistání uloží záznam na uživatelský účet. V hodinkách určených pro piloty nechybí ani barometrický výškoměr nebo senzor okysličení krve, který přijde vhod především při letu ve větších nadmořských výškách. 

Hodinky lze použít nejen během letu, ale také pro navigační přípravu
Hodinky lze použít nejen během letu, ale také pro navigační přípravu

Velkou novinkou je hlasové ovládání. Při spárování telefonu s hlasovým asistentem (Siri, Google Assistant apod.) je možné provádět hovory přímo z hodinek, nebo ovládat telefon přímo povely hlasovému asistentovi. Novinkou je také prodloužená výdrž baterie na 7 dní a větší displej.

D2 Air X10, jejichž cena je stanovená na 14 590 korun, mají kromě užitečných funkcí pro piloty také mnoho funkcí, které přebírají z klasických chytrých hodinek. Nechybí funkce monitorující zdraví nebo aplikace navržené speciálně pro konkrétní aktivity, jako je běh, cvičení a podobně. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář