Letošní ročník Dnů NATO klepe na dveře, představí se i F-35 v českých barvách

08.09.2022 25 příspěvků

Letošní ročník Dnů NATO klepe na dveře, představí se i F-35 v českých barvách
Letošní ročník Dnů NATO klepe na dveře, představí se i F-35 v českých barvách (Zdroj: Aeroweb.cz)

Akce Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR je pokládána za jednu z nejprestižnějších evropských show ve své kategorii a zároveň největší bezpečnostní přehlídku v Evropě. Dny NATO se pravidelně konají třetí zářijový víkend na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě – letos v termínu 17. a 18. září. Vstup je tradičně zdarma.

Letošní ročník je téměř za dveřmi, jeho přípravy vrcholí a organizátoři nepřestávají oznamovat další silná jména v programu. Aktuálně přislíbilo svou účast celkem 22 zemí, přičemž se na letišti setká zhruba stovka letadel a na tisíc kusů pozemní techniky. „Můžeme říci, že máme před sebou jeden z vůbec nejlepších ročníků s doposud nejdelším programem ukázek. Letošní Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil AČR budou patřit k nejprestižnějším akcím v celé Evropě,“ komentoval bohatou účast za organizační štáb Zbyněk Pavlačík.

Mezi dříve oznámenými účastníky nebude chybět dvojice strategických bombardérů B-52 Stratofortress. Jeden z bombardérů bude v sobotu k vidění v letové ukázce, druhý stoj bude po celý víkend na statické ukázce. Na statickou ukázku U.S. Air Force vyšle také tankovací letoun KC-135. Pozadu nezůstává U.S. Army, která předvede útočný vrtulník AH-64 Apache, víceúčelový UH-60 Black Hawk a premiérově u nás také vrtulník CH-47 Chinook s tandemovým uspořádáním dvou nosných rotorů.

CH-47 Chinook / Foto: natodays.cz
CH-47 Chinook / Foto: natodays.cz

Německé letectvo přislíbilo účast transportního letounu A400M Atlas, víceúčelového bojového letounu s měnitelnou geometrií křídel Panavia Tornado a z Mezinárodního vrtulníkového výcvikového centra přiletí také dva vrtulníky EC-135. Luftwaffe předvede turbovrtulový Atlas hned ve dvou ukázkách. Při simulovaném tankování za letu a při sólovém vystoupení.

A400M Atlas / Foto: natodays.cz
A400M Atlas / Foto: natodays.cz

Velká premiéra na Dnech NATO čeká dopravní letoun C-390 Millennium brazilské firmy Embraer, který se předvede v úplně první veřejné prezentaci ve střední Evropě. „Letos budeme mít účastníka ze zcela nového kontinentu – Jižní Ameriky – a to v podobě moderního brazilského dopravního letounu C-390 Millennium, který se u nás české veřejnosti představí vůbec poprvé,“ komentoval na webu události Zbyněk Pavlačík. Letoun Millennium však částečně reprezentuje také stopu českého leteckého průmyslu, protože některé jeho konstrukční prvky pochází z dílen společnosti Aero Vodochody.

C-390 Millennium / Foto: natodays.cz
C-390 Millennium / Foto: natodays.cz

Na Dnech NATO samozřejmě nebudou chybět ani zástupci české armády, kteří představí bitevní vrtulníky Mi-24 nebo tradiční ukázku záchranných akcí za pomoci vrtulníku W-3A Sokol.

Jedním z hlavních partnerů Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost Lockheed Martin. V souvislosti s nedávným zahájením jednání s českým ministerstvem obrany o modernizaci flotily stíhacích letounů bude na akci představen také model víceúčelového bojového letounu páté generace F-35 v českých barvách. Americké letouny F-35 by měly v případě uzavření kontraktu nahradit ve službách českého letectva aktuálně využívané stroje JAS-39 Gripen.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

10.09.2022 v 12:57 Josef

Zdá se, že před touto avizicí už není úniku. A jak to zaplatit?  Jeden zdroj tu je - v ČR je "nehorázně" nízká daň z nemovitostí, pokud se upraví na 1% z odhadní ceny tak by to mělo finančně klapnout.

Odpovědět

RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

11.09.2022 v 11:46 Roman

+1

S tématem článku to sice úplně nesouvisí, ale naprosto nesmyslně nízké daně v tomto sektoru, tedy jejich zvýšení na úroveň vyspělých států EU by jistě pomoho naplnit kasu, která po několika letech naprosto šíleného rozhazování zeje prázdnotou a navíc by to pomohlo rozhýbat trh s nemovitostmi díky logicky vyšší nabídce. Stačí se podívat na ceny stavebních pozemků např. ve Francii, hotová stavební lokace a cena 50-100EUR/m2. V přepočtu na HDP by vycházela cena u nás na 600-1200Kč/m2 a to je cesta pro dostupné bydlení..

Odpovědět

RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 9:09

Josefe, Romane, pravda, s F-35 to nesouvisi, nemuzu to nechat bez komentare.

Muzete rict kolik (radove) mate nemovitosti? Pocitam, ze temer zadne, pak jste s tim nazorem ve "stretu zajmu"

Jaka dan z nemovitosti by byla "horazna" :) (Nebyla nehorazna)? Dan z nemovitosti je neustala opakovana dan z majetku, ktery jsme si poridili za zdanene prijmy a cihly jsme nakupovali s DPHckem a na praci jsme platili dan z prijmu remeslnikum a mnohdy taky DPHcko. Pak az to postavime, tak zaplatime dalsi rok dan y hotoveho a dalsi rok dan atd atd. Pokud bych ten (rekneme) milion nechal na ucte, proc se z nej taky neplati neustala dan z majektu - to je prece nespravedlive...

Pak se mi libi nazor, ze kdyz uvalime citelnou (a nekonecne se opakujici) dan na nemovity majetek, tak to srazi cenu z moci uredni a pomuze to nemajetnym k majetku (coz je povazovano u nas na vychode za spravedlive). Pripomina mi to zpusob, jakym se Prvni republika vyporadala s Liechtensteiny, Benes se Schwarzenbergy a nemecky mluvicimi ceskoslovenskymi sedlaky a komunisti temer s kazdym dalsim, komu jeste neco zbylo. Neblahe dusledky takoveho uvazovani si neseme dodnes...

K te Francii - Ano i v mych oblibenych Statech, je cena stavebnich pozemku cca polovicni, (a to nemluvim o vyrazne jednoduzsi byrokracii), ale to rozhodne neni tim, ze by tam byla nejaka zavratna "Property Tax". Spis naopak, tam je soukromy majetek nedotknutelny...

Vsem ostatnim se omlouvam za odbihani od tematu :)

Odpovědět

RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 10:46 Josef

S touto vládou "odborníků" a "odbornic" bohužel opravdu, ale opravdu nehrozí naplnění státní kasy děravé jako cedník.  Paní ministryně Černochová by měla prokázat obchodního ducha, zaletět do USA, tam recipročně předvést letouun L 39 NG v barvách U.S. Air Force  a udat tam alespoň 300 kusů. Je tu však riziko odhalení USA, že nejsou až tak velcí kamarádi a v zájmu ČR proto není s nimi uzavírat smlouvy na dodávky zbraní, natož smlouvy typu "se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak",  která se teď horečně připravuje.  A odpověď na anonymní příspěvek ?  -  je to nespravedlivé, ale někde se ty finanční zdroje pro právě budovaný zbrojní penězovod najít musí.  Koho jste volil, aby tato situace nenastala?

Odpovědět

RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 12:39 Václav

Opps, nepodepsal predtim neumyslne. Pletete se, Josefe, ted mame politickou vladu (tj vzeslou z voleb, nastesti), ne tzv. "vladu odborniku" (coz je u nas zneuzivany nazev pro mocichtive prezidenty, pokud si u nas do vlady nastrkaji svoje figurky a snazi se je tam drzet proti tem politickym).

L39: V US dost tezko muzete nejak masivne prodavat neco, co je o dve urovne niz a o 40 let starsi, nez to co maji doma. Leda tak za pakatel jako terc pro strelbu a ne za srovnatelnou cenu. Muzete si o nich myslet cokoli spatneho, muzete to o nich i rikat, ale obchodovat oni umeji a my bychom se to mohli od nich ucit. Hlavne ale bychom museli mit co prodavat.

A ohledne deraveho rozpoctu, dnes jsem schopen tolerovat nejaky rozumny schodek. Chyba byla, ze se v predchozich dobach 8 let blahobytu populisticky rozhazovalo, misto aby se setrilo na dnesni skutecnou krizi. Pokud se me ptate, kde vzit penize - vedel, bych - ale na to tady nikdy nebude spolecenska shoda. V US si vsichni neuveritelne vazi zdravi a vzdelani. Obycejna univerzita stoji cca $20.000 za rok, tj 5 let stoji stejne jako komplet vycvik od PPL az po ATPL+B737.  Zdravi je neco podobneho - mas pojisteni zakladni, poresime infart a zlomeniny a ty mas velkou spoluucast. Mas pripojisteni, poresime za tebe dalsi veci a mas tam mensi spoluucast. Ale nikdy ne  "vsechno" a "zadarmo". Vychodni chimera, ze vzdelani a zdravi jsou zadarmo, je produkt socialistickeho mysleni (po mnoho generaci), vede k hromadnemu zneuzivani, degeneraci tech samotnych sluzeb a k obrovskym diram v rozpoctu, ktere ani soucasna (rozumej: odpovednejsi) vlada nesmazne kouzelnym proutkem. Snad to pochopi alespon nase deti, kdyz uz ne nasi rodice. Z toho si asi muzete dovodit, co jsem volil. A rikam, zatim nejsem zklaman. :)

Mimochodem, ja vubec neposuzuju, jestli je pro nas vyhodnejsi F-35, nebo Gripen, pro to nemam dost informaci. To vyhodnocovani bude zajimavy mix technickych, historickych a politickych hledisek - muze to byt zajimava prace, ktera je ale ve vysledku nanejvys politicka v tom dobrem slova smyslu.

Se Sovetskym Svazem na vecne casy - nikdy nepochopim, jak si muzete splest naprazenou ruku k pomoci (anebo alespon k obchodni dohode) se zatatou pesti .... Anebo je relativizujete zamerne???

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 13:52 Josef

Není potřeba mít velkou fantazii k čemu napřažená ruka k pomoci povede.  Mnoho lidí si ten luxus žít ve "svobodě a demokracii" nebude moci dovolit a skončí ve slumech bez zdravotní péče jako je to dnes vidět ve vašich oblíbených USA .  Spojené státy jsou na dobré cestě stát se druhořadou zemí. Není to nic historicky nového i nad Britským impériem jednoho dne slunce zapadlo a svět se točil dál. Zahraniční politika ČR by na tuto skutečnost měla být připravená nedělat tomuto obru na hliněných nohou berličku, ale připravovat se opět na politiku všech azimutů a vzájemně výhodné spolupráce se všemi zeměmi. Jedině to přinese prosperitu a vysokou životní úroveň. Mímochodem, víte že zahraniční obchod mezi USA a Ruskem vzrostl o 70% ?

Odpovědět

RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR. - omlouvám se za OT

12.09.2022 v 14:57 Petr

Milý Josefe a Romane, předpokládám, že bydlíte zdarma v mamahotelu nebo v nájmu, který platí namísto Vás někdo jiný. Ano, jsem hrdým majitelem nemovitosti se zahradou a bazénem, ke které jsem si pomohl celoživotní pílí a pracovitostí, vše za legální a řádně zdaněné příjmy, výstavba přes firmu, materiál práce a veškeré náležitosti opět řádně zdaněny a tisíce hodin mojí dobrovolné práce při zvelebování a zhodnocování vlastního majetku. A vy tady budete opakovat nesmyslnou západoevropskou mantru, že je potřeba pracovité vlastníky nemovitostí potrestat a znova jim vše znova zdanit. Takové pěkné socialistické řešení, které jsme tady už měli. Ještě byste by měli nařídit ubytování nějakých migrantů zdarma, co říkáte? Možná jste si ještě nevšimli, ale ten "západ", kam jsme se chtěli vrátit se vlastní hloupostí (energetickou politikou a migrační politikou, Green Dealem atd.) dostal sám sebe na kolena a stahuje tam všechny kolem; bude rád a my s ním, jestli dožijeme jara. No a řešit v téhle situaci akvizici F-35 je pánové opravdu úplně mimo.   

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 15:43 Václav

Kdy jste byl naposledy v US? Ja loni.

Kolik casu jse tam stravil? Ja asi rok dohromady.

Kolik znate US citizens? Ja cca 50 a o peti muzu rict, ze se s nimi pratelim. Znam osobne dokonce i nekolik uspesnych Rusu.

Kolik znate v US zebraku? Ja zadneho primo. Vyjimecne nejakeho potkam, ale mnohem min nez v centru Brna. Hlad nemaji diky ruznym charity, vetsinou jsou to volnomyslenkari. Coz uplne o vsech Brnenskych homeless rict nemuzu. A ze by ti brnensti byly zdravejsi, kdyz maji zdravi "zadarmo" to se mi taky nezda.

Americani nas opravdu nechteji "sezrat". Nestojime jim za to. (Narozdil od Stalina, Brezneva a Putina) Pokud se jim to vyplaci a mame co nabidnout (vetsinou ruce nebo hlavu, protoze vse ostatni jsme si za komunismu znicili),  budou s nama cile obchodovat. Pokud se jim to ale vyplati jinde, (a my se budem u toho tvarit jako pupek sveta a tak ze nas chteji sezrat), budou uplne klidne obchodovat s Cinou nebo Afrikou.

Dokazou se ale obcas rozcilit,  (kdyz Putin hraje machra, protoze maji spatnou skusenost se Stalinem, anebo kdyby Cina zkusila sahnout na Tchaiwan, protoze si ho vypiplaly - je to takove jejich decko) a to rozcileni je skutecne - ti lidi si to fakt tak mysli a ta vlada si to tak musi myslet taky, protoze je demokraticky zvolena. Kdyz sel Trump od moci, bylo to sice s ostudou, ale probehlo to a nyni vladne nekdo jiny bez valky a puce. Jakpak by to asi probehlo v Rusku, kdyby Putin pustil media a prohral volby...

Tenhle "Hlineny obr" bude na svych nohou stat jeste mnohem dele, nez my zazijem dalsi 4 okupace, ktere si opet zavinime svou namachrovanou kratkozrakosti a relativizovanim pravdy a lzi. Nevite o cem mluvite a mate to jen z pokroucenych nenavistnych zprav. 

Odpovědět

RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 15:46 Tomas

Dan z nemovitosti - komercni nemovitosti to jiste snesou, majitel to promitne do vyse najmu a najemci do ceny sluzeb/produktu. Ve finale prispejete k vyssi inflaci.

Nemovitosti pro vlastnické bydleni - no, ať žije značka Robin Hood či Jánošik. Akorát že ti dva nikdy žádný dlouhodobě fungující společenský model nevytvořili.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 15:51 Tomas

Některé lži mají tu výhodu, že se snadno vyvracejí. Údajný růst obchodu US/Russia o 70 % versus realita https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html .

 

Odpovědět

RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR. - omlouvám se za OT

12.09.2022 v 15:55 Josef

Souhlasím s vámi, utrácet těžké miliardy za F-35 v době kdy hrozí, že nebude čím zatopit a zvyšovat kvůli tomu daňové zatížení je opravdu nesmysl.  Svůj názor pošlete i na Úřad vlády pokud se tedy o těchto záležitostech již nerozhoduje  mimo území ČR stejně jako v době existence Varšavské slouvy.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 16:24 Josef

Američané nás něchtějí sežrat, proto sem neekologicky tryskáčem přiletěl Austin z pentagonu, aby zatlačil na urychlené podepsání smlouvy o obranné spolupráci.  A co bude poté následovat?  Do roka tu pravděpodobně bude jejich vojenská základna, její osazenstvo nebude podléhat tuzemským zákonům a už nikdo je odsud nevykope.  Vy tady opravdu chcete novodobou gubernii, cítit se ve vastní zemi jako bezprávný cizinec  navíc s rizikem, že pokud dojdou Ukrajinci posloužíte jako potrava pro děla a raketomaty vy?

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 21:11 Josef

Údajný růst obchodu US/Russia o 70%.  -  už i vrabci na střeše si cvrlikají o přeprodávání Ruského zkapalněného plynu hloupým Evropanům, to se samozřejmě do oficiálních statistik nedostane.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

12.09.2022 v 22:31 Václav

Podívejte se, kde "zůstali" Američani, J.Korea, Japonsko, Německo atd. ...... porovnejte s životní úrovní a vyspělostí s tím, kde se angažovalo SSSR - Kuby, Venezuely, S. Korea, býv. východní Evropa atd. a pak mluvte o nějaké gubernii.......ať už USA vedly války kdekoli v moderní době (a např. s válkou v Iraku v roce 2003 jsem krajně nesouhlasil) nikomu nezabraly ani píď území, v obou světových válkách se angažovaly ve prospěch napadených, přitom jim mohla být celá Evropa ukradená. A co dělá Rusko? Kam "vleze", překresluje hranice ve svůj prospěch......

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

13.09.2022 v 8:07 Václav

Josefe, vy vubec neargumentujete na moje argumenty a jen opakujete nackovskou propagandu s dilny SPD. Ptal jsem se kolik znate Americanu, zadna odpoved, ptal jsem se, kolik mate nemovitosti, zadna odpoved. Me do vaseho soukromi nic neni, ale vysvetlilo by to ty Vase reci.

Zpatky k Vasemu poslednimu vylevu. No ano, ja bych byl docela rad, kdyby tady byla nejaka americka vojenska posadka (v Bavorsku za ne byli docela radi az do 90 let), protoze pokud pocitam Armadu CR, tak to je cca 25 tisic, polovina z toho je Airforce, z tech "pozemnich" odecteme vsechny dustojniky, techniky, zenisty, kuchare (logistiku:) a zbyde nam mozna 2-3 tisice muzu v poli. A za plotem nam bojuji mnohastotisicove armady - ta vase "politika mnoha azimutu" by dopadla stejne jako osmasedesatem, a my se pak budem tvarit ze jsme je vlastne pozvali a nejak se "znormalizujem". Americani ale maji i dobre zpravodajske sluzby, a kdyz si nekde maji palit prsty, nejdrive se presvedci, jestli je tam alespon vetsina chce. No a pokud budou slyset hlavne hlasy, jako je ten Vas (a takove hlasy tady slyset opravdu jsou dost), tak se na nas vykaslou. Svet je velky a jinde o ne stoji. A my pak budem vyrvavat na ulicich , jak nas vsichni zradili jako v osmatricatem.... Nevidime si na spicku nosu.

Potrava pro dela... Bububu... Nase ceska natura nikdy nebude potrava pro dela. Kdyz sem prijde skutecny nasilnik, my se s nim vzdycky nejak szijem, jako uz dvakrat v minulem stoleti, My svou zem nikdy nebranime...

A neekologicky tryskac, to uz je fakt husty. To bychom opravdu asi meli v Linich na letisti postavit baterkarnu, ne??? Josefe, klid. Zadna polivka se neji tak horka jak se uvari, ale meli bychom vedet kde je vlevo a kde vpravo.

Odpovědět

RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

13.09.2022 v 8:23 RR

Zvýšit daň z nemovitostí, abychom si pořídili, co by bylo hezké mít, je fakt šílený nápad v duchu současné modernity. Povede to samozřejmě k tomu, co už naznačil třeba Tomáš. Totiž že čím dál méně lidí bude schopno používat nemovitost pro vlastní potřebu (ať už je to bydlení nebo něco dalšího), protože při takovém používání nemovitost negeneruje peníze na placení daní (člověk je musí vydělat jinde a pak mu někde logicky budou chybět). Nemovitosti se budou přesouvat k firmám a korporacím, které je budou využívat tak, aby to co nejvíc sypalo - nemovitost si musí vydělat na svou daň a také zajistit zisk. Logicky je nebude zajímat, co by bylo dobré, ale jen co sype. To jim nelze vyčítat. Takto by stát nastavil žádoucí chování (vybrat více na daních a nasypat to všechno do bezedných státních výdajů). Lidé budou více závislí na tom, co jim kdo dá, protože jim zase vzrostou měsíční náklady. Třeba nakonec i na tom státu, protože od jistého okamžiku v životě nejde prostě vzít ještě druhý job, abych vydělal nejen na jídlo a inkaso, ale taky na F-35ky. Posílí se vliv korporací, protože nemovitosti se budou hromadit u nich, jen tam lze optimalizovat nemovitost na výnosy (viz výše).

Ona jedna věc je, stlouct nějak peníze na pořízení té úžasné stíhačky. To možná ještě dohromady dáme a akcionáře Lockheeda potěšíme. Ale další věc je mít na desetiletí provozu. Já vidím kámen úrazu právě zde. Aby to pak nedopadlo tak, že sice budeme mít tu letku těch nejlepších strojů, protože "my si zasloužíme to nejlepší", ale k tomu budeme mít piloty, kteří se na tom mohou svézt jen občas, víc jim rozpočet nedovolí. Takže stejně nedokážou využít potenciál celého toho těžkého okřídleného počítače, až dojde na lámání chleba a ve finále to bude úplně jedno (jen budeme chudší). Nebuďme jako děti v hračkářství, které vždycky "nutně potřebují" to nejdražší a připusťme si dospěle, že lepší je hledat variantu, kdy mám za 50% nákladů o 15% horší výkony.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

13.09.2022 v 8:43 Václav

Aha, tak agentura "vrabci na strese". Konecne jsme se dopidili zdroje vasich informaci :) Tim se to vysvetluje.

(Mimochodem, jsme tu dva Vaclavove, ja pisu bez hacku a carek - To vite, Amerikanofil :)

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

13.09.2022 v 16:13 Josef

K přesným a ověreným informacím není přístup, naše BIS je bohužel v současnosti již jen pobočkou CIA.  Ještě doplním pro vás jako amerikanofila, že vaši oblíbenci jsou v podezření z rozsáhlého nakupování ruské ropy  přes bílého koně v Saudské Arábii.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

14.09.2022 v 8:31 Václav

CIA povazuju za vynikajici sluzbu, skoda, ze je nesmysl, co rikate. Pobocka to samozrejme neni, a pokud si vymenuji zpravodajske informace, tak je to jen dobre :) Ted si predstavte, ze by BIS byla pobockou Zemana a Mlynarovy hradni kliky placene nepokryte z Ruska - to bych se namoudusi do US prestehoval a zil radsi jako uprchlik tam, nez jako domaci tady :) 

A ja jsem v podezreni, ze jsem znasilnil vlastni matku....

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

14.09.2022 v 10:17 Josef

Amerika měla určitě své kouzlo, kterému jste evidentně podlehl i vy, ale bohužel v poslední době se zdá, že tento velký spojenec za velkou louží  vůči Evropě organizuje spiknutí s cílem ji ekonomicky vytunelovat a později z tohoto prostoru udělat bojiště v konfliktu globálního rozsahu. 

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

14.09.2022 v 10:55 Václav

Josefe, dekuju , ze jste mi otevrel oci. Ooo, jak ja se mylil.

Ted vazne: Chci vam rict totez jako Mavovi v tom druhem vlakne. Nechtel bych zit ve Vasem paranoidnim svete plnem priser, obru a temnych sil zednaru.... Zijte si jak chcete, ja uz nemam silu dal s Vami diskutovat. Ale popisoval jsem jen to, co jsem skutecne videl a zazil, narozdil od vasich ucelovych konstrukci a pomlouvacnych drbu.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

14.09.2022 v 16:17 Josef

Přeji vám Václave ať vám ty růžové brýle vydrží co nejdéle.  Mé doporučení každému je - "doufej v to nejlepší, ale buď připraven na nejhorší".  

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

14.09.2022 v 18:10 oktin

"...bych se namoudusi do US prestehoval a zil radsi jako uprchlik tam, nez jako domaci tady"

Super, jako dobrý kamarádi ti pomůžeme balit a nosit kufry. Nelze přece bránit tvé zářné budoucnosti ve spojených státech. 

Víš, asi je tě pro nás škoda. Musíme se hold poučit po zlém a trpět absenci další zlodějské daně. A nemožnost zacvakat předražené 35.

Bude to fuška ale snad to nějak přežijeme. ;-)

No ale k věci, letenku máš koupenou?

bo snad létáš sám ?

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

14.09.2022 v 19:44 Václav

Dekuju za nabidku, vzpomenu si na tebe az to tady bude nesnesitelny.

 Vsimni ale, ze se mi vysmivas za neco, co jsem nerekl ani si nemyslim. Ja nikde nehoruju za nakup F35, ani za Gripeny. Nic z toho v nasi srandovni armade neni zaruka bezpecnosti, jedine spojenectvi s nekym silnym, kdo nas ale pritom necha zit vcelku po svem.

S tou dani mas vlastne taky stejny nazor jako ja, ani me se nelibi :) Takze by to chtelo si trosku utridit myslenky, nez napises polemicky prispevek...

A ze by cesky narod beze me prezil, o tom nepochybuju. Pracoval jsem s Americany, Nemci, Francouzi, Indy, Cinany, Brazilci i Mexikanci, vsude jsem videl velkou inteligenci i hloupost, vetsinou ale velikou snazivost, ale nikde tolik uzkoprse zavisti a dogmaticke nenavisti jako doma (snad jen tak naznakem ve Francii)....

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: F-35 v českých barvách a šéf pentagonu Austin v ČR.

15.09.2022 v 9:45 Josef

O obranné smlouvě /spojenectví s někým silným kdo nás nechá žít vcelku po svém/ by se jednoznačně mělo rozhodovat v referendu. Je to závažný akt s velkými dopady na státní suverenitu.  Ne každý jako pan Václav touží být od američanů voděn za ručičku.  A opravdu to země kde byla již před 95lety vykována kliková hřídel v Poldi Kladno z nejlepší oceli na světě do motoru letadla Spirit of St. Luis se kterým Ch. Lindbergh přeletěl Atlantik potřebuje ?  Bohužel zde vše směřuje ke slovenskému scénaři - rychle to podepsat než si veřejnost uvědomí všechny dopady !

Odpovědět

Přidat komentář