Plachtařská sezóna vrcholí

08.08.2007

Domnívám se, že na Aerowebu dosud chybí žhavé informace z právě probíhajících vrcholových soutěží v bezmotorovém létání. Je sice škoda, že nám sezóna dospívá k vrcholu, ale na druhou stranu, výsledky našich reprezentantů v nejkrásnějším sportu vůbec, hovoří jasnou řečí. Tak krátký přehled aktuálního dění:

Plachtařská sezóna vrcholí
Plachtařská sezóna vrcholí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na tomto odkazu můžete sledovat celostátní plachtařskou soutěž. To je tak, že cestou sítě sítí může každý dalekoletec přihlásit a dát na vědomí svůj výkon a díky nadšencům, kteří dokonalý systém vymysleli, lze analyzovat každý přihlášený přelet splněný našimi plachtaři. To je domácí scéna.
http://www.cpska.cz/public/index3.php 

Právě skončilo mistrovství republiky v dvousedadlovkách konané letos ve Dvoře Králové nad Labem. Počasí sice mnoho radosti nepřineslo, ale posuďte sami.
http://www.akdk.cz/pmcr2007/ 

Ti nejlepší si dali letos sraz na Plachtařském mistrovství regionů ve Vysokém Mýtě. Co se tam odehrává lze vysledovat zde.
http://www.gliding.cz/souteze/2007/pmrg/ 

No a v zahraničí? Skvělý nástup našich juniorů v Itálii, http://www.wgcrieti.it/jwgc2007/ritz_corner.asp , repre piloti v Litvě a Francii http://www.pociunai.lt/en, http://www.egc2007-issoudun.fr/home.php . Čtěte, ale je to na dlouho.

No a my, obyčejní plachtaři, při boji o chléb náš vezdejší, létáme do roztrhání těla s nadějnými adepty, kteří možná jednou budou také v odkazech, třeba na předních místech, možná nám ostudu neudělají, ale hlavně, české letectví jako velmoc nekončí, ale pokračuje.

Držím všem, ale opravdu všem, kteří létají na těch dlouhokřídlých věcech palce. Osobně jsem velmi hrdý na jejich výsledky a teď promiňte, jdu po těch odkazech, abych nevyšel předčasně z centra dění.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář