Aeroweb získal ocenění za kreativní internetovou publicistiku

23.02.2009

Dne 20. února 2009 získala redakce serveru Aeroweb.cz ocenění za kreativní internetovou publicistiku s leteckou tématikou, které bylo uděleno Klubem leteckých novinářů při Syndikátu novinářů České republiky.

Aeroweb získal ocenění za kreativní internetovou publicistiku
Aeroweb získal ocenění za kreativní internetovou publicistiku (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ocenění převzal za redakci Aerowebu Martin Kuba u příležitosti vyhlášení ankety Nejlepšího sportovce roku, která proběhla v Mladé Boleslavi. Přiznáme se, že nás toto ocenění v redakci mile překvapilo a potěšilo. Děkujeme.

Server Aeroweb.cz funguje přibližně od prosince roku 2005 a vše začalo jako nadšenecký projekt Martina Kuby, který se v té době začínal zajímat o motorové létání. Skoro po celou tuto dobu to byla aktivita. na které redakce pracovala o chvílích volna a o víkendech nad rámec hlavní práce. Vzhledem k tomu, že se Aeroweb úspěšně rozvíjel a získával stále větší oblibu, rozhodli jsme se projektu věnovat naplno a věnovat více času jeho rozvoji a zprovoznění dalších služeb a aktivit.

V dnešní době server Aeroweb navštěvuje kolem 30.000 lidí měsíčně a ve svých statistikách zaznamenal v lednu 2009 přes 70.000 jednotlivých návštěv čtenářů.

Zkvalitnění redakčních článků

V roce 2009 bychom chtěli postupně více a více profesionalizovat redakci tak, aby vznikalo více článků, které dokážou předat reálné zkušenosti, popřípadě se hlouběji ponořit do jednotlivých leteckých témat. Zde však silně narážíme na naprostý nedostatek kvalifikovaných lidí z letecké branže, kteří jsou schopni a ochotní se podělit o své zkušenosti. Většina těchto lidí je natolik zaneprázdněna, že najít si v podstatě pracovní den na realizaci článku, je nad jejich možnosti. Ale nevzdáváme to. :-)) 

Nové projekty na Aerowebu

Připravujeme projekt s prozatimním pracovním názvem "Encyklopedie leteckých znalostí", kde budou pěkně pohromadě a souhrnně veškeré informace pro každodenní létání, které jinak nacházíte na různých místech AIPu a v leteckých předpisech (a některé ani tam ne, protože jsou získány na základě zkušeností).

Chtěli bychom v tomto roce připravit více akcí pro piloty. Jednak semináře na zajímavá letecká témata, kde jako je první vlaštovku, jsme připravili seminář Termika aneb Jak lépe porozumět termickému létání, který proběhne již tuto sobotu. Dále akce pro začínající piloty a rozšíření stávajících sekcí.  Aktuálně také probíhá aktualizace dat v sekci pilotních škol pro rok 2009.

Co nás aktuálně trápí

Asi nejožehavějším úkolem k řešení na Aerowebu jsou diskuse pod články, které postupně ztrácí význam. Byly myšleny jako prostor pro předávání zkušeností čtenářů, kteří mají k tématu profesně a odborně co říci. Ale místo toho si můžeme číst názory, které jsou mnohdy velmi subjektivní a je těžké rozeznat opravdovou motivaci takového diskutujícího. Těmto příspěvkům prostor dávat nechceme. Nicméně řešení není jednoduché a nechtěli bychom zbytečně komplikovat přístup na Aeroweb kvalitním příspěvkům.

Chtěli bychom na tomto místě velmi poděkovat vám, našim čtenářům, za svoji přízeň a uvědomujeme si, že bychom žádné ocenění nedostali, pokud byste nás svojí přízní neustále nepodporovali. Děkujeme.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář