Letištní taxi chtějí provozovat čtyři firmy, v tendru uspějí dvě

12.10.2009

Letištní taxi chtějí provozovat čtyři firmy, v tendru uspějí dvě
Letištní taxi chtějí provozovat čtyři firmy, v tendru uspějí dvě (Zdroj: Aeroweb.cz)

Do výběrového řízení na zajištění taxislužby na pražském letišti se přihlásily čtyři společnosti, letiště ve spolupráci s magistrátem vybere dva vítěze. O lukrativní zakázku a zhruba čtyři miliony pasažérů ročně se utkají společnosti AAA radiotaxi, Fix, City taxi a Taxi Praha. Oznámila to mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Rozhodujícím kritériem prý bude úroveň podnikatelského záměru a nabídnutá cena. S taxislužbou, která bude první v pořadí, chce letiště podepsat smlouvu ještě do konce října. Obě vítězné firmy pak budou vozit pasažéry z letiště a na letiště do ledna 2015.

Na letiště nyní jezdí žluté vozy AAA radiotaxi, stříbrná auta Airport Cars společnosti Fix a minibusy společnosti Cedaz. První dvě jmenované figurují i v aktuálním tendru.

Zájemci musejí splňovat řadu podmínek. Mimo jiné musejí disponovat 150 až 180 vozidly o stáří maximálně pět let, z toho deseti minibusy. Vozy musejí být jednobarevné; letiště přitom odstoupilo od svého původního požadavku, že barva musí být žlutá. Řidiči musejí mít čistý trestní rejstřík a vládnout cizími jazyky.

Vítězné firmy se také smluvně zavážou k dodržování cen dle nařízení magistrátu, maximální sazba může činit 28 korun za kilometr.

Zdroj: www.ctk.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář