Snímky z fotografické soutěže AOPA

20.06.2006

Snímky z fotografické soutěže AOPA
Snímky z fotografické soutěže AOPA (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americká Asociace majitelů letounů a pilotů (AOPA) vyhlásila na svých stránkách fotografickou soutěž AOPA Pilot 2006. Snímky jsou rozděleny do pěti kategorií: Letadla všeobecně, Letiště, Piloti, Pohledy na oblohu a Upravené umělecké snímky. Každý měsíc vybírají členové AOPA první 3 snímky v každé kategorii, komise AOPA pak vyhlašuje "Snímek měsíce". Soutěž bude pokračovat až do srpna 2006, hlavní cenou je 1 750 $, celkově boudou uděleny ceny v hodnotě 7 700 $.
Podívejte se na vítězné snímky za březen, duben a květen.

Březen - ,,Ráno před letem"

 

Autorem fotografie je Steve Zimmermann. Fotografie je pořízena na letišti Mission v Livingstonu, Montana. Všimněte před hangárem vytaženého větroně Stemme ST-10 VT. Fotografie byla pořízena digitálním fotoaparátem Olympus C-5050Z (5 megapixelů).

Duben - ,,Letní sen"

 

Na snímku, jehož autorem je James H. Gage, vidíte hydroplán na břehu jezera Auke blízko Juneau, Aljaška. Hora na pozadí je Mt. McGinnis (4 200 m n.m.). K pořízení byl použit fotoaparát Sony CD-300 (3,34 megapixelu).

Květen - ,,Práškování úrody"

 

Na snímku Boba Minkina můžete spatřit práškování pole blízko Rio Vista u San Francisca. Minkin použil svůj fotoaparát Nikon D70 s 75 mm objektivem Nikkon.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář