AKTUALIZOVÁNO: K DL bude letos papírová ICAO mapa zdarma!

07.03.2011 7 příspěvků

AKTUALIZOVÁNO: K DL bude letos papírová ICAO mapa zdarma!
AKTUALIZOVÁNO: K DL bude letos papírová ICAO mapa zdarma! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Každý, kdo si letos pořídí novou Databázi letišť, bude mít radost hned dvojnásobnou. K oblíbené publikaci totiž dostane papírovou verzi oficiální ICAO mapy 1:500 000, a to v nezvýšené ceně Databáze. Tento vstřícný krok ze strany ŘLP ČR si klade za cíl ještě více přispět ke zvýšení bezpečnosti letového provozu v České republice.


Piloti v Čechách mají v současnosti několik možností výběru leteckých map pro běžné VFR létání. Asi nejběžněji používaná mapa v měřítku 1:500 000 je pro civilní sektor dostupná hned od několika vydavatelů. Jedná se o leteckou mapu ICAO vydávanou ŘLP ČR, dále leteckou mapu vydávanou LAA ČR, mapu VFR+GPS chart vydávanou společností Jeppesen a také u nás ne moc známou mapou vydávanou DFS Deutsche Flugsicherung (německá LIS). Oficiálním zdrojem leteckých informací je však pouze ta první v pořadí – mapa ICAO 1:500 000 vydávaná ŘLP.

A právě pro distribuci těchto map ŘLP zvolilo partnerství s publikací Databáze letišť vydávanou Patrikem Sainerem, která je u nás nejrozšířenější a nejvíce používanou pomůckou pro VFR lety všeobecného letectví. Může tak nabídnout přesně cílenou distribuci všem pilotům. Řízení letového provozu a Letecká informační služba ŘLP svými aktivitami dlouhodobě a aktivně přispívají k bezpečnosti všeobecného letectví.

K Databázi letišť 2011 bude papírová ICAO mapa od ŘLP ZDARMA!

Pro nákup Databáze letišť stačí kliknout ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Mapa

04.03.2011 v 21:16 Jivo

Radeji bych videl tu mapu jako atlas. Uvazoval jsem ze si ji ze Sazene koupim, ale protoze jsem ztratil ICAOvku, budu potrebovat i tu. Ale s tou se opravdu spatne pracuje, i kdyz v atlase si nedokazu predstavit planovani letu.

Odpovědět

papir ci lamino

05.03.2011 v 14:38 Pavel

Dotaz, ta ICAOvka bude papirova ci laminovana? Nebo bude moznost vyberu? Dekuji za odpoeved, Pavel.

Odpovědět

hurá

05.03.2011 v 17:47 Ace2

Musím říci hurá :), krásná práce.

Odpovědět

RE: papir ci lamino

06.03.2011 v 21:21 Adam Zuska

Odpověď na tento a podobné dotazy usilovně zjišťuji, jakmile budu vědět, aktualizuji zprávu!

Odpovědět

bravo !!!

06.03.2011 v 21:37 Lada K.

Papir ci lamino, atlas ci mapa... Mne osobne prijde az skoro neslusne se na takove veci ptat... Za cenu za kterou jsme dosud dostavali jen databazi dostaneme navic jeste oficialni mapu ICAO s informacemi garantovanymi RLP (nebo tak to alespon ja chapu). A tak ja nebudu nevdecny a budu rad at je to treba na h....papiru! Bravo Databazi letist!!! Bravo RLP !!!

Odpovědět

RE: bravo !!!

07.03.2011 v 13:00 Jen tak

Proc by to bylo neslusne? Pokud bude na cistem papiru, tak to znamena, ze si stejne clovek bude muet koupit lamino verzi separatne. Pokud to bude papirova verze, tak je to sice fajn pocin, ale pro prakticke planovani vcelku k nicemu.

Odpovědět

Databaze letist 2011

07.03.2011 v 14:14 Patrik Sainer

Vážené pilotky a piloti, velmi děkuji za projevenou chválu :-)! Omlouvám se, že informace byla od nás AeroWebu předána nepřesná. Skutečně to bude "pouze" papírová mapa, ale troufám si říci, že i tak je to velmi dobrý počin pro všechny piloty. Laminovaná ICAO mapa je spíše specialita a i procento prodeje vůči mapě papírové jasně ukazuje, že papírová mapa má silnou převahu. Doufám, že se dostane na všechny - tiskový náklad Databáze letišť byl navýšen na 6.000 výtisků (oproti loňským 5.200). Já osobně si naší nové spolupráce s ŘLP velmi cením a doufám, že v ní budeme moci pokračovat i v příštích letech.

Odpovědět

Přidat komentář