ČSA zavedly poplatek za rezervaci sedadla

10.07.2006

České aerolinie zavedly před turistickou sezonou poplatek za rezervaci sedadla v letadlech; dosud přitom byla tato služba bezplatná. Službu nyní nabízí cestovním kancelářím, které si od ČSA kupují charterové lety, a některé z nich pak tento poplatek účtují svým klientům. Částka za rezervaci může činit až tisícikorunu za let tam a zpět. Uvádí to časopis Týden v čísle, které dnes vychází.

ČSA zavedly poplatek za rezervaci sedadla
ČSA zavedly poplatek za rezervaci sedadla (Zdroj: Aeroweb.cz)

10.7.2006

"Je to služba navíc, kterou klient cestovní kanceláře může a nemusí využít, jako například místenku ve vlaku," citoval Týden mluvčí aerolinií Janu Víškovou.

Jak s poplatkem naloží cestovní kanceláře, záleží podle týdeníku na nich. Rezervaci místa mohou nabízet jako bonus zdarma nebo si mohou poplatky účtovat, popřípadě i zvýšit. Například Exim Tours účtuje za rezervaci místa v Boeingu a Airbusu A321 celkem 250 korun za sedačku a jednu cestu, v Airbusu A310-300 je částka dvojnásobná. Služba je ale poskytována pouze pro oba směry, a tak zájemce zaplatí 500 Kč nebo tisícikorunu.

CK Fischer si účtuje dvě stě korun za dvě cesty, prominentním klientům službu nabízí zdarma. "Jedná se ale pouze o lety s ČSA. Společnosti Travel Service, SkyEurope a další zahraniční dopravci, se kterými létáme, tuto službu neposkytují," uvedl na dotaz Týdne mluvčí CK Fischer Dan Plovajko.

Zdroj: Tý/ČTK

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář