Piloti ve státě New York čelí osobním prověrkám

14.07.2006

Piloti v New Yorku jsou rozhořčeni novým nařízením guvernéra George Patakiho, které po zájemcích o absolvování pilotního výcviku požaduje osobní prověrku, sejmutí otisků prstů a vydání schválení pro letecký výcvik předtím, než absolvují první výcvikový let.

Piloti ve státě New York čelí osobním prověrkám
Piloti ve státě New York čelí osobním prověrkám (Zdroj: Aeroweb.cz)

14.7.2006

Piloti organizují interview s médii, vydávají tisková prohlášení a sepisují petici pro guvernéra.

Bude těžké přesvědčit své kamarády a sousedy, aby si zkusili první výcvikový let, když si předtím budou muset nechat sejmout otisky, jako obyčejní zločinci," napsal jeden New Yorkský pilot guvernéru Patakimu.

Americká Asociace pilotů a vlastníků letadel (AOPA) obeslala guvernérovu kancelář dokumenty s průkaznými informacemi, že toto nařízení je nepotřebné, zbytečné a obtěžující. Navíc může vážně narušit podnikání pilotních škol.

"Stát New York už vydal toto pochybné nařízení, díky kterému se stal státem s nejtěžšími podmínkami pro pilotní výcvik," napsal Patakimu jiný pilot. "Měli bychom dělat více a ne méně pro podporu podnikání leteckých škol. Prosím, ukažte svou opravdovou vůdčí schopnosti a vetujte nařízení A2122."

AOPA také guvernéra varovala, že již u federálního soudu vyhrála spor se státem Michigan o obdobný zákon, stát ho pak musel zrušit.

"Stále potřebujeme hlasy členů AOPA pro podporu petice proti zákonu," řekl viceprezident AOPA pro místní záležitosti Greg Pecorado. "Síla je v počtech a guvernér nemůže ignorovat více než 14 000 členů AOPA ve státě New York!"

Zdroj: www.aopa.org

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář