Boeing v zakázkách výrazně předstihl Airbus

14.07.2006

Airbus ale stále vede v dodávkách letadel. Soudní pře investorů s EADS a jeho dceřinou společností Airbus je jen jednou z hrozeb pro evropské konsorcium. Další hrozbou, pravděpodobně ještě tíživější, je obchodní bilance.

Boeing v zakázkách výrazně  předstihl Airbus
Boeing v zakázkách výrazně předstihl Airbus (Zdroj: Aeroweb.cz)

14.7.2006

Od začátku roku Airbus získal 117 závazných objednávek na letadla. To je méně než zakázek za stejné období minulého roku. Airbus navíc silně ztrácí při srovnání s objednávkami svého konkurenta Boeingu.

Chicagský letecký gigant má pro tuto chvíli v ruce 480 zakázek... pro srovnání, za první půlrok minulého roku získal 439 objednávek. Po znamená, že Boeing, jakkoliv se na to podíváte, znovu získal prvenství mezi výrobci obchodních letadel. Na druhé straně je ale Airbus stále králem ve výrobě - s 219 dodávkami letadel v první polovině tohoto roku, v porovnání Boeing jen 193.

Jak se nyní Airbus vyrovná s náhlým propadem zakázek? To je velký úkol pro nového šéfa Christiana Streiffa. Na blížící se Farnbouroigh Air Show se od něho očekává oznámení velkých změn v programu letounu A350.

Je téměř jisté, že se bude snažit snížit velký nárůst nákladů na vývoj A350, ty už dosáhly 5,8 mld. $. To může zpozdit rollout A350 za rok 2012.

Zdroj: Aero-News.Net

Mohlo by vás zajímat

Témata

Airbus Boeing


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář