Budoucí piloti Air France budou cvičit na letounech Tecnam P2008

30.01.2013

Budoucí piloti Air France budou cvičit na letounech Tecnam P2008
Budoucí piloti Air France budou cvičit na letounech Tecnam P2008 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na sklonku roku 2012 obdržel renomovaný italský výrobce letounů Tecnam průlomovou zakázku na 12 strojů P2008 JC v kategorii CS/VLA. Objednatelem je Aero-Club Air France, který se rozhodl zcela nahradit doposud používané stroje Cessna 152.


Foto Tecnam (kliknout pro zvětšení)

"Naše rozhodování bylo jednoduché. Jedinou cestou pro základní i pokračovací výcvik pilotů bude v budoucnu kategorie VLA. 25% úspora paliva, nepřekonatelné výkonové parametry, vynikající ovladatelnost a nízká hlučnost jsou jednoznačnými argumenty," uvedl při podpisu kontraktu Pascal Collés, manager flotily Air France.

Prvními uživateli budou v prvním čtvrtletí roku 2013 pobočky Aero-Clubu Air France v Paříži, Lognes, Marne la Vallée a Toulouse. Typový certifikát Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA) by měl stroj obdržet letos v květnu.

Nový model P2008 JC s karbonovým trupem a kovovými křídly má ambice stát se žádaným výcvikovým letadlem v celé Evropě. Novinka bude brzy vidět také v České republice - do své flotily ji brzo zařadí benešovská letecká škola F AIR.


Foto Tecnam (kliknout pro zvětšení)

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář