V USA se rodí největší aerolinka na světě, soud schválil fúzi velikánů

28.03.2013

V USA se rodí největší aerolinka na světě, soud schválil fúzi velikánů
V USA se rodí největší aerolinka na světě, soud schválil fúzi velikánů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Konsolidace letecké dopravy ve Spojených státech amerických nabírá velkých obrátek. Konkurzní soud v New Yorku včera schválil plán na sloučení aerolinek US Airways a American Airlines (AA). Jeho kladný výrok byl zapotřebí kvůli hospodářské situaci vlastníka AA, který je od konce loňského roku ve stavu ochrany před věřiteli.


Foto CNN

Newyorský soud konstatoval, že fúze obou velikých aerolinií je nejlepším řešením. V zámoří by tak měla vzniknout největší letecká společnost na světě, provozující flotilu více než 900 letadel a zaměstnávající přes 95 000 lidí. Plánované sloučení společností, jejichž nástupce dále ponese značku American Airlines, ale ještě musí posvětit antimonopolní úřady a také akcionáři US Airways.

Spojení těchto dvou gigantů na americkém dopravním trhu následuje kroky dalších konkurenčních přepravců, kteří se tak snaží minimalizovat dopady ekonomické krize. O fúzi již informovaly společnosti Delta Airlines a Northwest Airlines, United Airlines a Continental či Southwest Airlines a Aitran.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář