Nájmy obchodních ploch v terminálu letiště Ruzyně i za 8.000 Kč / m2

09.09.2006

Do soutěže o pronájem obchodních prostor na ruzyňském letišti v Praze se přihlásilo 23 společností s 38 nabídkami. Letiště přitom nabízí k pronájmu 19 ploch. V současné době se nabídky vyhodnocují a výsledek by měl být znám do konce září, sdělila ČTK ředitelka komunikace Letiště Praha Veronika Sedláčková.

Nájmy obchodních ploch v terminálu letiště Ruzyně i za 8.000 Kč / m2
Nájmy obchodních ploch v terminálu letiště Ruzyně i za 8.000 Kč / m2 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nabídky se posuzují podle ceny, úrovně podnikatelského záměru a dosavadní činnosti obchodníka. Vedení letiště je spokojeno zejména s nabízenou cenou. Všichni uchazeči totiž nabídli cenu vyšší, než platí dosavadní nájemci, v některých případech až o 300 procent. Nejvyšší nabídka činila 8000 Kč za metr čtvereční a měsíc.

Výběrové řízení následuje po sporech s dosavadními nájemníky, kteří si stěžovali na zhoršující se nájemní podmínky a změnu pravidel během pronájmu. Původní nájemci totiž měli uzavřené smlouvy, které se ředitelka Letiště Praha Hana Černochová snažila změnit s odůvodněním, že jsou pro letiště nevýhodné. Část nájemníků se s vedením letiště nakonec dohodla, jiní byli nuceni odejít.

Na letišti by měly vzniknout nové kavárny a prodejny, například cestovních zavazadel, módních doplňků, potravin nebo značkové konfekce. Jde o druhou vlnu výběrových řízení, z té první vzešly například lékárna, internetová kavárna či směnárny v novém terminálu Sever 2.

(ČTK)

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář