Velký den pro Cirrus - proudový Vision Jet získal certifikaci

02.11.2016

Velký den pro Cirrus - proudový Vision Jet získal certifikaci
Velký den pro Cirrus - proudový Vision Jet získal certifikaci (Zdroj: Aeroweb.cz)

Poslední říjnový den roku 2016 se zapíše výrazným písmem do historie nejen společnosti Cirrus Aircraft. Právě 31. října obdržel osobní proudový letoun Cirrus Vision Jet SF50 certifikaci Federálního leteckého úřadu (FAA). Tímto se tak uvolnil koridor pro dodávky prvních kusů jejich novým majitelům.

Přetlakové sedmimístné letadlo je vybaveno všemi bezpečnostními prvky včetně padákového záchranného systému podobně jako jeho starší pístový bratr. Avionika Garmin 3000 bude spolu s osvědčenou pohonnou jednotkou Williams International FJ33, prostorným interiérem a velkým zavazadlovým prostorem tvořit jedinečnou platformu jednoduchého proudového letadla s cestovní rychlostí až 300 uzlů v hladině 280.


Foto Cirrus Aircraft CZ

Představení Cirrus Jetu v České republice proběhlo již v září loňského roku. Maketu 1 : 1 ukázal autorizovaný dealer letadel Cirrus pro ČR a SR na Cirrus Life Style eventu. Stroj si našel mnoho obdivovatelů také například na letošním veletrhu AERO 2016 ve Friedrichshafenu.


Demonstrační let Cirrus Vision Jetu ukazuje kromě jednoduchosti ovládání letadla také řadu možností práce s palubním systémem Perspective Touch od Garminu v různých režimech letu

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář